Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a vehiculelor din UE, UK, Norvegia și Ucraina

Așa cum informează asociația poloneză de transport și logistică TLP,  guvernul rus a publicat un ordin executiv de punere în aplicare a decretului președintelui Federației Ruse din 29 septembrie 2022, conform căruia pe teritoriul acestei țări este interzisă circulația vehiculelor înmatriculate în state membre UE, în Marea Britanie, Norvegia și Ucraina care fac transport rutier bilateral, de tranzit sau terță țară.

Interdicția a intrat în vigoare pe 10 octombrie și va dura până pe 31 decembrie 2022, dar ea nu li se aplică vehiculelor care pe 10 octombrie erau deja implicate într-o operațiune de transport care are legătură cu Rusia – cu condiția ca ele să părăsească teritoriul acestei țări în cel mult șapte zile de la această dată.

Sunt exceptate de la noua reglementare trimiterile poștale, transportul de animale vii și alimente – carne și produse din carne, pește, produse lactate, ouă de pasăre, miere, fructe – transportul de tutun, de mașini și echipamente electrice, de echipamente medicale etc. În plus, interdicția nu se aplică intrării și tranzitului prin regiunea Kaliningrad.

Conform aceluiași decret, la ieșirea din Rusia vehiculele nu pot avea mai mult de 200 l de combustibil în rezervoare.

Vehiculele care fac obiectul interdicției pot ajunge numai în depozitele de transbordare de frontieră situate în Rusia, unde semiremorcile vor fi înlocuite sau transbordate.

Interdicția este, de asemenea, o reacție explicită a conducerii ruse la interdicția de import din Rusia și Belarus pe care UE a introdus-o pe 8 aprilie, ca parte a unui pachet de sancțiuni impotriva Rusiei, pentru că a invadat Ucraina.

Articole similare

Ad