Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Austria: Prețuri mai mari la carburanți din cauza noii taxe pe CO2

Din cauza unei noi taxe în Austria, alimentarea cu combustibil în Austria va fi mai scumpă începând cu luna octombrie. Sâmbătă, 1 octombrie, a intrat în vigoare așa-numita taxă CO2, care costă 30 de euro pe tona de gaz dăunător pentru climă. După aceea, prețul va fi majorat anual, la fel ca în Germania.

Potrivit calculelor efectuate de institutul economic Wifo, acest lucru va duce inițial la suprataxarea la pompă a benzinei cu 8,6 cenți pe litru și a motorinei cu 9,9 cenți pe litru. Conform ultimului sondaj al UE privind prețurile, în Austria, benzina a costat în medie 1,679 euro/litru, iar motorina – 1,917 euro pe litru.

Din cauza creșterii puternice a prețurilor la energie, guvernul de coaliție conservator-verde a amânat introducerea taxei pe CO2 din iulie până în octombrie. Veniturile urmează să fie utilizate pentru a finanța prima pentru climă, care este, de asemenea, o măsură de ajutor. Această plată pentru toate persoanele care locuiesc în Austria se ridică în acest an la o sumă forfetară de 250 de euro.

Din 2023, suma va depinde de disponibilitatea transportului public. În orașele mari se oferă 100 de euro/persoana, iar în mediul rural până la 200 de euro. Acest lucru este pentru a recompensa călătoriile cu trenul și autobuzul.

Articole similare

Ad