Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CFR Marfă a semnat contractul cu Primăria Iași pentru transportul de cărbune energetic

CFR Marfă a anunțat semnarea unui contract cu Primăria Iași pentru a transporta aproximativ 140.000 tone de cărbune energetic de la Depozitul COMVEX Constanța Port – Stația Constanța Port Zona C spre Municipiul Iași – Centrala Termică și Electrica Holboca.

Potrivit unui comunicat de presă, transportul a fost câștigat în urma unei licitații din data de 16 septembrie 2022, unde au participat, doar doi operatori de transport feroviar.

Prin desfășurarea acestui transport CFR Marfă își va consolida veniturile societății, precum și poziția sa pe piața transporturilor feroviare de marfă.

În primele opt luni ale acestui an, societatea a înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri cu circa 25%, concomitent cu diminuarea pierderilor de 32,2% de anul trecut. Astfel, CFR Marfă a reușit să valorifice oportunitățile de piață apărute odată cu declanșarea conflictului din Ucraina.

Totodată, societatea deține o cotă de piață de 29,6% la mărfurile transportate în primul semestru al acestui an, în creștere cu 27,4% comparativ cu primul semestru al anului anterior.

Articole similare

Ad