Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO Daily cu pile de combustie dezvoltat în parteneriat cu Hyundai

Iveco a prezentat la IAA Transportation de la Hanovra primul vehicul electric cu pile de combustie, un eDAILY la care pachetul de baterii este înlocuit cu butelii de H2.

De la semnarea unui memorandum de înțelegere (MoU) în martie 2022, Iveco şi Hyundai au format mai multe grupuri de lucru comune pe diverse fluxuri tehnologice pentru a explora modalitățile prin care se pot completa reciproc în ceea ce privește dezvoltarea vehiculelor electrice și a propulsiei alternative.

La începutul lunii iulie, cele două companii au anunțat în comun vehicule IVECO BUS alimentate cu hidrogen, echipate cu sistemul de pile de combustie Hyundai, cu avantaje relevante în ceea ce privește performanța și emisiile.

A venit rândul eDAILY Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV), care reprezintă potențialul viitor al celui mai bine vândut și cel mai longeviv van de mari dimensiuni al IVECO, cu o gamă care include în prezent propulsoare tradiționale și cu metan/bio-metan, precum și noi modele de vehicule electrice cu baterii (BEV).

Prototipul eDAILY FCEV este echipat cu sistemul de pile de combustie cu hidrogen de 90 kW și cu motorul electric de 140 kW de la Hyundai. Șase rezervoare oferă o capacitate de stocare combinată de 12 kg de hidrogen. Prototipul de 7,2 tone GVW a fost testat în Europa, confirmând o autonomie de deplasare de 350 km, o sarcină utilă maximă de 3 tone și un timp de reîncărcare de 15 minute. În timp ce eDAILY BEV, lansat de asemenea la IAA, este cel mai potrivit pentru distribuţie pe distanţe scurte, eDAILY FCEV va fi o opțiune ideală pentru livrări mai lungi, în cazul în care este necesară o sarcină utilă mare și o autonomie mare.

O parte integrantă a eDAILY FCEV este pachetul de baterii de la FPT Industrial, producătorul de propulsie a Iveco Group, în timp ce sistemul de pile de combustie furnizat de Hyundai reprezintă cel mai recent pas în călătoria de peste 20 de ani a companiei în domeniul mobilității pe bază de hidrogen. Tehnologia avansată a pilelor de combustie de la Hyundai este deja utilizată în diverse aplicații, și în special în sectorul vehiculelor comerciale. Sistemul a înregistrat deja peste 4,5 milioane de km în Elveția, pe camioane de mare tonaj, demonstrând performanțele sale puternice și fiabilitatea. Sloganul „Engineered by Iveco Group, powered by Hyundai” reflectă această cooperare reciproc avantajoasă și va fi, de asemenea, motorul unor inițiative viitoare similare.

Hyundai și Iveco Group analizează și alte opțiuni de colaborare, de la vânzarea încrucișată de produse în anumite regiuni ale lumii până la dezvoltări comune în domeniul automatizării și conectivității vehiculelor. În plus, Hyundai ia în considerare și oportunități de aprovizionare de la FPT Industrial în domeniul grupurilor motopropulsoare convenționale de ultimă generație pentru vehiculele comerciale.

Articole similare

Ad