Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

PepsiCo primește primele camioanele electrice Tesla după multe întârzieri

Primele camioane electrice Tesla din comanda PepsiCo vor fi în sfârșit livrate pe 1 decembrie în California, potrivit mai multor surse. PepsiCo a comandat 100 de autotractoare încă din 2017, din dorința de a-și reduce costurile și emisiile, însă livrarea acestora a întârziat foarte mult.

PepsiCo va folosi camioanele Tesla la fabrica din California a filialei mexicane Frito-Lay a PepsiCo, specializată în producția de snacks-uri, precum și la fabrica de băuturi PepsiCo din Sacramento.

Potrivit unui oficial PepsiCo citat de Reuters, transportul reprezintă aproape 10% din emisiile cu efect de seră ale Mountain Dew, astfel că compania este foarte interesată să treacă la un transport fără emisii.

Despre Semi nu se mai auzise nimic din noiembrie anul trecut (când trebuiau să aibă loc primele livrări), când Elon Musk a arătat un exemplar în timpul unei vizite a directorilor PepsiCo la sediul său.

Competitorul Nikola a livrat deja primele exemplare ale autocamionului său Tre, alimentat cu baterii, la sfârșitul anului 2021, dar producția sa a fost limitată până acum la câteva zeci de exemplare. La rândul său, start-up-ul suedezo-britanic Vola Trucks vizează producția de serie începând cu sfârșitul anului 2022.

Articole similare

Ad