Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

XPO Logistics va cumpara Norbert Dentressangle pentru 3,24 miliarde de euro

XPO Logistics si Norbert Dentressangle SA au anuntat pe 28 aprilie ca au ajuns la o intelegere prin care compania americana va prelua pachetul majoritar de actiuni (67% detinut de familia Dentressangle) ale gigantului francez, iar mai tarziu va fi organizata o licitatie pentru cumpararea restului de actiuni. Valoarea tranzactiei este de 3,24 miliarde euro, inclusiv o datorie neta de 1,08 miliarde euro. Tranzactia nu este conditionata de finantare dar compania americana a promis ca va exista finantare de pana la 2,6 miliarde dolari.
 

Hervé Montjotin, CEO Norbert Dentressangle, va conduce in continuare activitatea din Europa si va fi presedinte al companiei-mama.
XPO intentioneaza sa pastreze tot personalul companiei franceze pentru cel putin 18 luni, iar sediul companiei va ramane tot la Lyon.
Dupa finalizarea tranzactiei se va trece la rebranding si noua companie se va numi XPO Logistics. Atunci, compania va avea in total aproximativ 53.350 angajati in 863 locatii din 27 de tari.
Prin noua achizitie XPO va intra in primele zece companii de logistica la nivel global, isi va tripla indicatorul EBITDA iar veniturile vor atinge 8,5 miliarde dolari.
XPO va avea acces la cea mai mare flota din Europa, 7.700 camioane proprii, 3.200 camioane subcontractate si acces la camioanele a 12.000 de transportatori independenti. Se adauga si spatiile de depozitare cu suprafata totala de 129 milioane metri patrati. Norbert Dentressangle are un portofoliu extrem de vast de clienti, cu o rata de reinnoire a contractelor de 97%.

Articole similare

Ad