Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IB Cargo preconizează o creștere a cifrei de afaceri la 70 de milioane de euro, în creștere cu 10 milioane de euro

IB Cargo a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 60,51 de milioane de euro, cu 22,62 milioane de euro mai mult decât în 2020 (+60%), clasându-se pe locul al 8-lea în topul firmelor de expediții și logistică din Romania după cifra de afaceri. Iar profitul net a fost de 2,71 milioane de euro, în creștere față de 2020 cu 804.900 EUR (+42%). Și asta în condițiile în care activele companiei au crescut cu 2,4 milioane de euro. 

Fiind un jucător important pe segmentul transportului maritim, IB Cargo explică creşterea cifrei de afaceri în primul rând prin creşterea ratelor pentru transportul containerizat de 6-7 ori față de 2020, însă şi tarifele pentru transportul rutier au crescut în ultimul trimestru al lui 2021, ca urmare a creșterii accentuate a prețului la combustibil.

De asemenea, dezvoltarea serviciului de transport feroviar, pe segmentul Asia-Europa, ca urmare a congestiilor din aeroporturi și porturi şi a lipsei de echipamente, a avut o influenţă pozitivă asupra creșterii cifrei de afaceri și a profitabilității.

„Am crescut volumele clienţilor existenţi, dar am şi extins baza de clienţi. În acelaşi timp, tarifele de transport au crescut pe toate segmentele. Operarea centrului regional de distribuție de 75.000 m2, în colaborare cu Maersk pentru un client din zona de retail, a avut de asemenea o mică contribuție la cifra de afaceri a anului trecut și asta ca urmare a faptului că depozitul a fost deschis spre finalul anului”, a declarat Cătălin Putineanu, managing director IB Cargo.

Pentru 2022, cifra de afaceri estimată este de circa 70 de milioane de euro, cu 10 milioane de euro mai mult decât în 2021, ca rezultat al cresterii tuturor costurilor care a dus automat la creșterea costului de transport. Marja de profit, însă, nu a crescut în aceeaşi măsură, ci dimpotrivă, a scăzut, întrucât creșterile tarifelor la combustibil, a asigurărilor, reviziilor, pieselor de schimb și a altor costuri fixe nu sunt transferabile clientului final sau cel puţin nu toate şi nu imediat. Provocările principale la acest moment sunt instabilitatea climatului geopolitic care face nepredictibil atat costul de transport (pretul Diesel) cat si viitoarele volume de marfa transportate, disponibilitatea scăzută a şoferilor și infrastructura rutieră insuficient dezvoltată.

Un interviu cu Cătălin Putineanu, managing director IB Cargo, despre dezvoltarea constantă a companiei de freight forwarding în ultimii ani, cât și despre tendințele de pe piața de transport puteți citi în ediția de octombrie a revistei Logistica.

Articole similare

Ad