Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler prezinta Freightliner Inspiration Truck

Pe 5 mai, intr-un decor extraordinar, pe barajul Hoover, Daimler Trucks North America a prezentat Freightliner Inspiration Truck, primul camion autonom licentiat sa circule pe autostrazile din SUA.
Cateva dintre sistemele folosite pe vehiuclul concept sunt deja folosite cu succes in dotarea Freightliner Cascadia Evolution.
Freightliner Inspiration Truck a trecut prin teste intensive inainte ca autoritatile din Nevada sa acorde licenta de circulatie pe drumurile din acest stat.
Camionul este dotat cu Highway Pilot, sistem ce include tehnologie bazata pe camere video si tehnologie radar care include sisteme de asistenta si de monitorizare.
 

Freightliner Inspiration Truck indeplineste ceea ce National Highway Traffic Safety Administration defines numeste nivelul 3 de autonomie, adica soferul poate sa lase volanul in anumite conditii de drum. Sistemul pentru rulaj autonom trebuie sa mentina viteza legala, sa mentina directia pe banda selectata, dar sa si depaseasca, accelereze sau sa incetineasca in functie de trafic. Sistemele montate pe camion monitorizeaza traficul si anunta cand soferul trebuie sa preia controlul. Tot soferul trebuie sa preia controlul atunci cand intra/iese de/pe autostrada, pe drumurile locale, cand parcheaza etc.
Mai multe detalii despre acest camion puteti citi in numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad