Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Jungheinrich, Still si Unicarriers, castigatorii IFOY 2015

Nu mai putin de 14 echipamente si solutii intralogistice au ajuns in finala din acest an a International Forklift Truck of the Year, dintre acestea Jungheinrich, Still si UniCarriers fiind desemnati marii castigatori ai celor patru categorii din concurs. Anuntarea laureatilor si inmanarea trofeelor a fost facuta cu prilejul IFOY Award Night, organizat la muzeul BMW din München, in prima zi a Transport und Logistik, cel mai mare targ european de profil din 2015.
Victoria la categoria „stivuitoare cu contragreutate sub 3,5 t“ i-a revenit lui Jungheinrich, pentru modelul EFG S30s electric, de 3 t. Un factor esential in decizia juriului de specialitate IFOY l-a reprezentat spatiul de lucru al operatorului, complet reproiectat si cu numeroase inovatii.
 

EFG S30s este un echipament foarte usor de manevrat, cu comenzi intuitive si o directie precisa, dedicat noii generatii de operatori. Foarte importante au fost si functia de schimbare automata si rapida a bateriei si tehnologia „Pure Energy“, care impreuna permit lucrul in doua schimburi fara necesitatea inlocuirii bateriei.
Tot un echipament electric s-a impus si la categoria „stivuitoare cu contragreutate peste 3,5 t“ – Still RX 60-80 – dovada clara a tendintei de implementare a mijloacelor de productie electrice si pe segmentele „grele“, unde accentul principal se pune pe performanta. Pe langa numeroase inovatii in materie de ergonomie, stivuitorul de 8 ta impresionat juriul prin putere si agilitate. Motorul electric incapsulat, de 80 V, nu necesita intretinere si impreuna cu franele multi-disc reprezinta o solutie ideala pentru aplicatii combinate interior/exterior.
Tergo URS, de la UniCarriers, s-a impus la categoria „echipamente de depozit“. Solutia 2 in 1 VNA si reach-truck a convins juriul IFOY prin multifunctionalitate si ergonomie. Tergo URS este predictibil si usor de operat, raspunzand actualei cereri a pietei pentru eficienta.
Premiul pentru cel mai bun concept intralogistic i-a revenit tot lui Still, care a concurat cu depozitul de materii prime al Kuraray Europe GmbH. Factorul determinant care a inclinat balanta in favoarea producatorului german a reprezentat-o combinatia inovatoare dintre AGV-uri si sistemul pallet shuttle si conexiunea intre unitati operate automat si manual. Still a reusit practic sa instaleze o solutie functionala 24 de ore/sapte zile din sapte, intr-un timp record de doar noua saptamani. Si mai interesant, perioada estimata pentru amortizarea investitiei este de trei ani.
Castigatorii premiilor IFOY sunt desemnati de un juriu independent, format din jurnalisti reprezentand cele mai importante reviste de logistica din Europa, pe baza testelor comparative efectuate intre finalistii fiecarei categorii de echipamente in parte.
Sponsorul principal al IFOY Award este VDMA Material Handling and Logistics Systems Sector Association, sub patronajul Ministerului Economiei si Energiei din Germania.

Articole similare

Ad