Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenzi de 491 mii de euro in 4 zile!

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 27 aprilie – 30 aprilie 2015, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 491.045 de euro, adica 2.160.600 de lei. Au fost depistate 224 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 32 erau din judetul Constanta, 23 din Dambovita si 17 din Mures.
In domeniul relatiilor de munca s-au aplicat amenzi in valoare de 1.674.100 de lei din care 1.194.500 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 12 propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 385 de angajatori.
 

Au fost sanctionate 32 de persoane fizice pentru ca au acceptat sa munceasca la negru. 13 dintre acestea erau din judetul Bihor.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 486.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 26 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Dintre acestea 8 au avut loc in Bucuresti. Au fost dispuse 12 opriri de echipamente si 6 sistari de activitate pentru evitarea unor posibile accidentari ale lucratorilor.
”In acord cu politica internationala de prevenire a accidentelor de munca si cu identificarea de instrumente noi prin care numarul accidentatilor sa scada, manifestam o preocupare permanenta pentru a imbina aplicarea prevederilor din domeniul securitatii si sanatatii in munca cu cele referitoare la combaterea muncii la negru. Pentru incalcarea legii nu exista indulgenta si inspectorii de munca nu vor accepta sa faca rabat la calitatea actului de control, indiferent ca vorbim de masuri eficiente de prevenire sau de aplicarea sanctiunilor contraventionale. Viata si siguranta lucratorilor nu au pret, cu atat mai putin pret redus” a afirmat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Articole similare

Ad