Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Centrul logistic Auchan din Hunedoara a primit certificarea BREEAM

Auchan Retail România a primit certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assesment Methodology) pentru al doilea centru logistic din Călan, județul Hunedoara, inaugurat în luna februarie al acestui an, care atestă garanția sustenabilității și impactul redus asupra mediului.

În urma efectuării evaluării complexe al depozitului, compania a primit calificativul „Very Good” cu un punctaj de peste 50% la criteriile de sustenabilitate, ca de exemplu nivelul poluării, secțiunea transport, managementul consumului responsabil de apă și materiale folosite, utilizarea terenului și ecologie, eficiența energetică, precum și sănătatea și wellbeing-ul ocupanților clădirii.

În plus, cel mai bun scor, 71% a fost dobândit pentru managementul deșeurilor. Astfel, compania a demonstrat numeroase funcționalități de performanță ecologică, socială și economică. De asemenea, noul sediu susține strategia de dezvoltare a companiei Auchan prin creșterea capacității logistice, îmbunătățirea nivelului de disponibilitate a produselor și un grad ridicat de prospețime.

Centrul logistic Auchan de la Călan a luat în primire activitatea logistică din platformele regionale Deva și Băcia, unde va asigura fluxul operațional în zonă până la începutul anului următor.

În total, clădirea are peste 67.000 mp, o capacitate de depozitare de 22.000 mp pentru produsele ambientale și pentru produsele cu temperatură controlată, ce include și diverse zone de spații verzi și de facilități pentru personal și transportatori.

„Ne bucurăm pentru obținerea acestui certificat extrem de important, care reprezintă o nouă dovadă a eforturilor permanente de a integra sustenabilitatea în tot ceea ce întreprindem. Continuăm implementarea de noi sisteme verzi, precum montarea unui sistem de panouri solare, prin care suntem încrezători că vom trece pe viitor la un scor Outstanding.”,

a declarat Dan Fotescu, Director Logistică Auchan Retail România.

Din punct de vedere energetic, clădirea are un consum redus de apă și energie. Cu toate acestea, s-a acordat o atenție specială și persoanelor care circulă în centrul logistic, începând cu zonele din exterior, de la circulația sigură a pietonilor, la asigurarea unei stații de autobuz protejate, până la zonele din interior ce asigură o iluminare naturală bună, o calitate a sistemului de ventilare capabil de a se ventila spre exterior sau condiții de confort termic în zonele de angajații.

„Demersul de certificare BREEAM face parte din strategia noastră de sustenabilitate, iar prin obținerea acestuia ne dorim să întărim elementul de guvernanță al companiei noastre din punct de vedere al sustenabilității. Avem în plan în perioada următoare certificări de eficiență energetică și pentru clădiri sustenabile, iar această certificare reprezintă un prim pas important făcut de echipele noastre. Vom continua să accelerăm aceste procese în perioada următoare.”,

a susținut Corina Dospinoiu, responsabil CSR Auchan Retail România.

De asemenea, compania a ținut cont și în timpul șantierului de consumul de utilități și de colectarea selectivă a deșeurilor, precum și de a le asigura condiții de lucru cât mai sigure muncitorilor.

În prezent, Auchan România are 291 de magazine, cuprinde 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 252 de magazine de ultraproximitate MyAuchan, din care peste 200 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

Articole similare

Ad