Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN Lion’s City E este Autobuzul Anului 2023

MAN Lion’s City E a primit distincția Autobuzul Anului 2023, în cadrul ceremoniei speciale de premiere desfășurate în prima zi a IAA Transportation, cel mai mare salon de vehicule comerciale, care a avut loc la Hanovra, în Germania

Juriul internațional de presă „Bus and Coach of the Year” – din care fac parte 23 de jurnaliști ce reprezintă reviste de specialitate de top în țările lor – a votat pentru autobuzul electric MAN în urma unei săptămâni intense de teste, organizate în mai, în Limerick, Irlanda.

Lion’s City E a impresionat prin designul modern și nivelul ridicat de confort, apreciat a fi unul dintre cele mai bune din competiție.

Vehiculul este propulsat de motorul electric amplasat central, deasupra axei spate, și este alimentat de 6 pachete de baterii, având o capacitate totală de stocare de 480 kWh.

Pentru încărcare se poate folosi atât sistemul plug-in, cu 5 poziții diferite disponibile pentru priza CCS, dar și pantograful. MAN a anunțat că în scurt timp va putea beneficia de baterii produse in-house de grupul Volkswagen, proiectul urmând să fie demarat în Germania, iar cu această ocazie bateriile vor trece de la o putere maximă de încărcare de 250 kW la 375 kW.

Un alt element de noutate îl reprezintă utilizarea – din acest an – a agregatului de aer condiționat pe dioxid de carbon, care este mai ușor și compensează parțial greutatea bateriilor. Lion’s City E poate fi echipat cu sistem MAN OptiView, cameră video pentru marșarier, ESP, cruise-control, sistem de asistență la viraj, monitorizare a presiunii în pneuri și senzori de lumină și de ploaie.

Nu în ultimul rând, MAN Lion’s City E a impresionat prin consumul foarte redus de energie, confirmat și de sistemul de măsurare instalat la bord, care a înregistrat inclusiv valori de 0,58 kWh/km.

Rudi Kuchta, șeful diviziei Bus din cadrul MAN Truck & Bus, a primit trofeul Bus of the Year din partea președintelui juriului, Tom Terjesen.

Articole similare

Ad