Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarifele serviciilor poștale dintre România și Republica Moldova scad cu 25%

De la începutul lunii octombrie, tarifele pentru coletele poștale dintre România și Republica Moldova s-au redus cu 25%, fapt datorat acordului bilateral semnat între cei doi operatori la data de 12 august 2022.

Prin acest parteneriat se dorește egalizarea tuturor tarifelor poștale între cele două țări pentru a dezvolta importul și exportul, precum și infrastructura logistică a celor doi operatori poștali. Ținta acestora este de a crea un spațiu poștal unic și de a asigura dezvoltarea economică durabilă.

„Scopul final este să egalizăm toate tarifele, atât pentru colete, cât și pentru poșta de scrisori. Vrem ca o scrisoare sau un colet trimise de la București la Chișinău să aibă același tarif cu cele trimise de la București la Iași.”,

a declarat Roman Cojuhari, Directorul Î.S. „Poșta Moldovei”.

Administrațiile poștale din Republica Moldova și din România vor continua să caute soluții moderne de livrare a produselor, la prețuri avantajoase, prin intermediul cărora ambele țări să poată beneficia de întreaga paletă de servicii și produse poștale de pe piață.

„Ne dorim să ridicăm granițele dintre cele două țări, din perspectiva poștală, să unim serviciile poștale și de curierat din România cu cele din Republica Moldova și să facem un spațiu poștal unic. Partenerul nostru moldovean are aceeași viziune, de a uni piața românească cu piața moldovenească. Un prim pas pe care l-am făcut în acest sens a fost să creștem numărul de curse poștale între cele două țări, de la o cursă pe săptămână, la o cursă zilnic. Acum, continuăm acest drum prin reducerea tarifelor.”,

a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

Articole similare

Ad