Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prima transmisie americana cu ambreiaj dual pentru utilitare

Ambreiajul dual de la BorgWarner, cu materiale avansate de frictiune, echipeaza prima transmisie cu ambreiaj dual (DCT) pentru camioanele medii din Clasele 6 si 7 din America de Nord.
Aceasta tehnologie care permite scaderea consumului de carburant ajuta noua DCT Prexision de la Eaton sa imbunatateasca acest parametru cu 8-10% comparativ cu alte vehicule similare, dar care au transmisie automata cu convertor de cuplu.
Noul ambreiaj de la BorgWarner a fost conceput pentru a oferi consumul redus al cutiilor manuale, combinat cu usurinta in schimbarea treptelor proprie transmisiilor complet automate, si se bazeaza pe energia inalta a materialelor umede de frictiune, dar si pe alte materiale ce scad uzura, pentru a oferi si performante dinamice foarte bune, robustete si durabilitate.
 

Anterior, ambreiajul dual si-a dovedit calitatile in industria producatoare de autoturisme, iar acum a intrat si pe piata vehiculelor comerciale, aducand beneficii reale firmelor care fac distributie si care ajung la kilometraje ridicate.
BorgWarner a colaborat strans cu Eaton pentru dezvoltarea DCT destinate utilitarelor, produs care incorporeaza doua ambreiaje umede, ce actioneaza treptele pare, respectiv impare, permitand schimbarea vitezelor in doar cateva fractiuni de secunda fara a se sesiza vreo intrerupere a transmisiei de putere.

Articole similare

Ad