Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Oslo, lider mondial în transport public electric

Viceprimarul pentru mediu și transport, Sirin Stav, a declarat că Oslo a investit în înlocuirea autobuzelor diesel cu autobuze electrice 500 de milioane de coroane norvegiene (48,41 de milioane de euro), dar primăria va economisi acești bani în timp, deoarece întreținerea este mai ieftină, ceea ce înseamnă și un cost mai mic pentru utilizatori, iar toată lumea va beneficia de autobuzele electrice.

Sirin Stav încurajează și alte orașe să urmeze exemplul Oslo. Orașul cu 700.000 de locuitori folosește deja aproape doar feriboturi electrice care circulă pe fiord, iar autobuzele electrice comandate pentru transportul public sunt cu 5% mai ieftine decât cele diesel.

Ingvild Rörholt, consilier pe probleme de transport în cadrul grupului norvegian de mediu ZERO, a declarat că introducerea de material rulant electric în oraș este un pas important. “Cel mai important lucru pe care Oslo îl face în prezent este să fie transparent cu privire la modul în care emisiile sunt legate de producția acestor feriboturi și vehicule”, a spus ea.

Oslo este acum în fruntea eforturilor marilor orașe din întreaga lume de a reduce poluarea atmosferică, iar guvernele și organizațiile ecologiste se pregătesc pentru următoarea întâlnire la summitul COP27 privind clima, din Egipt, din noiembrie.

Articole similare

Ad