Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Companiile au la dispoziție 2,5 miliarde de euro pentru investiții în producția de energie verde

REI, grup de companii specializate în atragerea de finanțări nerambursabile din fonduri europene sau ajutoare de stat, a anunțat că autoritățile au pregătit pentru companii șase mari scheme de finanțare pentru următoarele luni.

Astfel, peste 2,5 miliarde de euro au la dispoziție companiile care pot fi folosiți în investiții de producție cu energie verde sau în creșterii a eficienței energetice, precum și în digitalizarea activității IMM, reciclare, producție sau în retehnologizarea IMM-urilor.

În cea mai aglomerată perioadă în finanțări nerambursabile de la aderarea la UE, beneficiarii pot solicita între 20.000 de euro pentru proiecte în digitalizarea microîntreprinderilor sau până la 45 de milioane de euro pentru proiecte de investiții în capacități noi de producție, cu finanțări nerambursabile de până la 80% din valoarea eligibilă a proiectelor.

„Încurajăm companiile să își definească proiectele și planurile de dezvoltare din perioada următoare sau din anii următori și să ia legătura cu o echipă de consultanți specializată în proiecte de anvergură, cu expertiză și care a fost validată prin colaborări încheiate cu succes. Nu se solicită istoric pe codul CAEN, așadar pot solicita fonduri și companiile care activează în alte domenii. Procentul de finanțare variază în funcție de regiune și dimensiunea companiei și este de maxim 75% din valoarea eligibilă a proiectului. Pe lângă achiziția de echipamente, companiile trebuie să mai achiziționeze, în valoare de 10% din valoarea proiectului, echipamente hardware și licențe software, să se digitalizeze; 20% din valoarea echipamentelor trebuie să respecte principiul DNSH, să nu dăuneze mediului înconjurător. Contractele de finanțare se vor semna maxim până la finalul lunii februarie 2023, iar proiectele vor trebui finalizate până la 31.12.2023”,

a precizat Roxana Mircea, managing partner REI Grup.

În topul companiilor de consultanță specializate în atragerea de finanțări prin fonduri europene și ajutoare de stat, REI se află pe locul al doilea la nivel național, potrivit datelor din 2021. În prezent, echipa REI deține 80 de consultanți specializați în 13 birouri regionale, are o rată de succes de 99%, peste 1.000 de clienți la nivel național și peste 1.000 de proiecte implementate.

Articole similare

Ad