Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco Group inaugurează noua sa fabrică ePowertrain din Torino, prima unitate de producție a Grupului cu emisii de carbon complet neutre

FPT Industrial, brandul global de sisteme de propulsie al Iveco Group, a inaugurat săptămâna aceasta noua uzină ePowertrain din Torino (Italia), o unitate de producție dedicată în totalitate producției gamei de sisteme de propulsie electrice și prima uzină a Iveco Group cu emisii de carbon complet neutre.

Acoperind o suprafață totală de 15.000 m2, uzina își generează propria energie cu ajutorul panourilor solare și al altor tehnologii inovatoare de energie fotovoltaică și eoliană, achiziționează energie suplimentară din surse regenerabile și cumpără credite de carbon pentru a-și compensa integral emisiile de CO2. Un spațiu intern de 6.000 m2 plantat cu 100 de plante rezistente la secetă adaugă o absorbție suplimentară de CO2 preconizată de aproximativ 7 tone pe an.

La capacitate maximă, uzina va angaja aproximativ 200 de persoane pentru a produce peste 20.000 de axe electrice și peste 20.000 de pachete de baterii pe an. Axele electrice vor echipa vehicule grele, cum ar fi camionul Nikola Tre, în timp ce cutiile de transfer electrice și pachetele de baterii compacte vor fi instalate pe vehicule comerciale ușoare și microbuze, cum ar fi noul Iveco eDAILY. Ambele vehicule cu emisii zero au fost prezentate la târgul IAA Transportation din Hanovra, Germania, în urmă cu o lună.

Adoptarea tehnologiilor Industrie 4.0 – inclusiv depozite cu grad ridicat de automatizare, realitate augmentată și virtuală, senzori inteligenți, scanere 3D pentru măsurători de calitate metrologică, simulatoare de realitate 3D, roboți cooperanți și camere cu termoviziune – va asigura îmbunătățirea siguranței, sustenabilității, calității, productivității și gestionării logistice. „Grupul Iveco și-a stabilit obiectivul provocator de a atinge un nivel net de emisii de carbon zero până în 2040, cu 10 ani înainte de termenul limită al Acordului de la Paris. Acest lucru se aplică în egală măsură atât produselor noastre, cât și locurilor în care lucrăm pentru a le produce. De la această uzină vom furniza aplicații e-powertrain care vor completa o gamă deja extinsă de motoare, confirmând astfel voința noastră de a oferi clienților produsele și serviciile potrivite pentru a răspunde nevoilor lor în schimbare rapidă și ambiția noastră credibilă de a conduce cursa electromobilității”, a declarat Gerrit Marx, CEO, Iveco Group.

Articole similare

Ad