Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Crestere moderata a leasingului financiar in 2014

In 2014, dintr-un volum total al finantelor de 1,324 miliarde de euro, finantarile de vehicule au reprezentat 1,01 miliarde de euro, asigurand practic cresterea pietei totale de leasing cu 7%. Cresterea pe segmentul finantelor auto in 2014 a fost de circa 14% fata de 2013, iar ponderea vehiculelor in totalul finantelor a fost de 76% in 2014, fata de 71% in 2013.
Cel mai dinamic segment a fost cel al vehiculelor comerciale grele, a caror pondere a crescut de la 29% la 36% in totalul finantarilor auto.
Preferinta clientilor pentru autoturisme rulate s-a pastrat si in 2014, dar aceste finantari au scazut cu 5% fata de anul precedent.
 

Finantarile de vehicule continua sa aiba ponderea cea mai mare si in 2015, iar segmentul vehiculelor comerciale ramane cel mai dinamic. Oferta de finantare continua sa fie mai mare decat cererea, conducand la cresterea concurentei si presiuni pe pret, iar campaniile si promotiile vor determina in continuare scaderi ale costului la utilizatori si imbunatatiri ale calitatii serviciilor.
Diversificarea canalelor de vanzare si utilizarea tot mai extinsa a retelelor de vanzare ale bancilor, in cazul subsidiarelor, favorizeaza consolidarea acestora din urma, astfel ca leasingul va fi tot mai aproape de client. Finantatorii acorda mai mult ca oricand atentie programelor de valorizare si fidelizare a clientilor proprii.

Articole similare

Ad