Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz si Organizatia Salvati Copiii aduc in prim plan siguranta rutiera si in 2015

Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii organizeaza cea de a patra editie a programului educational Mobile Kids. In perioada 25 mai – 15 iunie 2015, copiii din clasele I-IV din peste zece scoli din Bucuresti vor beneficia de cursuri interactive de informare privind siguranta rutiera.
Programul implica o serie de actiuni de educatie rutiera desfasurate atat in scoli, cat si in mediul online. Publicul vizat este cel al copiilor cu varste cuprinse intre sase si zece ani, scopul fiind acela de a-i responsabiliza in trafic si de a adopta un comportament adecvat, atat ca pasageri, cat si ca pietoni. In acest sens, mascota programului, MOKI, este prezenta in salile de curs si ii motiveaza pe copii prin jocuri si materiale educative.
 

Pana in prezent, peste 6000 de copii au fost incurajati sa adopte o atitudine responsabila in trafic.
Din 2013, lectiile de siguranta rutiera sunt disponibile si online pe site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids. Clipurile au ca subiect actiuni legate de siguranta rutiera prin respectarea regulilor de circulatie, atat ca pasager, cat si ca pieton, purtarea centurii de siguranta. Instalarea unui scaun special in masina, pentru copii, potrivit grupei de varsta este absolut necesara. De asemenea, echiparea corespunzatoare daca circulati cu bicicleta, rolele sau cu alte mijloace.
Si in 2015, Organizatia Salvati Copiii este alaturi de Mercedes-Benz, promovand respectarea regulilor de circulatie cu ajutorul voluntarilor implicati in proiect care ofera sfaturi si informatii celor mici, atat despre traficul rutier, cat si despre importanta atentiei si sigurantei. Adoptarea unei atitudini adecvate ca pietoni sau pasageri, respectarea regulilor de circulatie sunt printre temele dezbatute de acestia. MOKI, simpatica mascota a programului, o sa incurajeze elevii sa participe activ la discutii.
De-a lungul timpului, Mobile Kids s-a bucurat de sprijinul personalitatilor publice, precum Andreea Esca, Andi Moisescu, presedintele organizatiei Salvati copiii, sau Adi Sana, care au participat la lectiile deschise de siguranta rutiera si le-au povestit celor mici despre propriile experiente din copilarie, dar si despre cele traite in ipostaza de parinti, incurajandu-i sa fie responsabili ca pietoni si viitori soferi.
Mobile Kids face parte din programul global Daimler, de educatie rutiera pentru copii si este implementat de peste 14 ani la nivel international. Liantul si elementul central al campaniilor Mobile Kids sunt, de fiecare data, formatul dinamic si distractiv al lectiilor de siguranta rutiera, adaptate in functie de varsta copiilor.

Articole similare

Ad