Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

1.400 de soferi romani instruiti prin programul Ford

Aproape 1400 de tineri soferi au fost instruiti in cadrul cursurilor gratuite de conducere preventiva Ford Driving Skills for Life editia 2015.
Programul a fost oferit anul acesta la Iasi, in perioada 22-24 mai, in parcarea de la ERA Parking Mall si a continuat in weekend-ul 29-31 mai in Cluj Napoca, in spatiul pus la dispozitie de Polus Center.
Ford Driving Skills for Life se afla in al doilea an de viata in Romania, dupa ce el a demarat cu succes in 2014, cand au fost organizate doua sesiuni la Craiova ai Bucuresti, unde au fost instruiti peste 1000 de tineri soferi.
 

In Europa, Ford a lansat programul de conducere preventiva in 2013 si pana in prezent au participat peste 6.000 de soferi. Pentru 2015, Ford a anuntat o investitie de peste 2,6 milioane de euro, pentru a instrui alti 5000 de soferi la nivel european, dintre care aproximativ 1400 sunt romani.
Cumulat in 2014 si 2015 in Romania, prin programul Ford Driving Skills for Life au fost instruiti peste 2400 de soferi.
Pe langa Romania, Franta, Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania si Rusia, Ford extinde anul acesta programul si in Danemarca, Olanda si Turcia.
Anul trecut, Ford a introdus o anumita sesiune in cadrul programului de instruire Ford DSFL pentru a sublinia in mod deosebit pericolele realizarii de selfie-uri la volan si ale altor activitati ce tin de social media. De asemenea, in cadrul programului este folosit si un costum special denumit « Drink Driving Suit», care simuleaza starea de ebrietate si modul in care aceasta afecteaza capacitatea de a conduce.
Costumul consta in folosirea unor ochelari cu camp vizual ingust, mansoane pentru urechi, greutati la incheieturi si glezne si aparatori la coate, gat si genunchi. « Drink Driving Suit» arata ca si cele mai simple activitati–cum ar fi mersul in linie dreapta – sunt mult mai greu de efectuat si demonstreaza cum o activitate mai complexa cum este condusul masinii devine mult mai dificila sub influenta alcoolului.
In 2014, Ford a publicat si rezultatele a doua studii care au aratat ca mai mult de unu din patru tineri a facut un selfie in timp ce conducea si ca majoritatea soferilor tineri din Europa declara ca au condus sub influenta alcoolului sau si-au vazut prietenii band si conducand masina.

Articole similare

Ad