Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Folosirea magnetului poate avea rezultate dezastruoase

Autoritatile de control din mai multe tari atrag atentia asupra urmarilor dezastruoase ale folosirii magnetului pentru fraudarea tahografului, deoarece neinregistrarea timpului de conducere a camionului se face cu riscul anularii functionarii sistemului de franare, blocarea rotilor si, uneori, blocarea directiei si a cutiei de viteze. Accidentele cauzate de aceste defectiuni duc la urmari catastrofale, mai ales ca se produc la viteze foarte mari.
Plecand de la ideea ca oboseala la volan produce mai multe accidente decat condusul sub influenta bauturilor alcoolice, autoritatile de control au impus amenzi foarte mari pentru actiunile voluntare de fraudare a tahografului, de la 4.000 la 80.000 de euro si chiar inchisoare pana la opt ani.
 

Despre cum se fac diferitele interventii asupra tahografului, cum sunt acestea depistate de organele de control si care sunt amenzile aplicate in Romania si in majoritatea tarilor europene vom discuta in cadrul conferintei Tranzit de la Iasi, de pe 11 si 12 iunie, de la Hotel Unirea.
De asemenea, experti din cadrul ISCTR, IFPTR si Tachonan vor oferi si detalii despre cum se pot utiliza exceptiile permise de AETR de la respectarea timpilor de conducere si odihna pentru a creste eficienta utilizarii camioanelor si a timpului de lucru al soferilor.

Articole similare

Ad