Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Evoluții pozitive pentru volumul schimburilor comerciale româno-germane

AHK România, reprezentanța oficială a economiei germane, a anunțat vineri, 4 noiembrie, că schimburile comerciale româno-germane au tendințe ascendente, conform celor mai recente cifre ale Biroului Federal de Statistică (Destatis).

Astfel, volumul acestora a ajuns la creșterii de 17,7% (28,8 miliarde de euro) în primele nouă luni ale lui 2022, comparativ cu anul 2021.

În privința exporturilor către România cifrele pentru aceeași perioadă au urcat la 8,8% (14,8 miliarde de euro). Totodată, creșterii au înregistrat și importurile Germaniei din România cu 20,6% (13,1 miliarde de euro) față de aceeași perioadă al anului anterior.

În topul partenerilor comerciali ai Germaniei privind exporturile, România se situează pe locul 19, iar în privința importurilor pe locul 21.

În acest an, AHK România sărbătorește 20 de ani de la înființare, un an ce stă sub semnul sustenabilității. Compania își propune să investească în educație, cercetare și dezvoltare, precum și în calitatea vieții din orașele și regiunile țării. De asemenea, planurile presupun sisteme economice durabile acceptate și susținute de societate. AHK România dorește să inițieze un complex tematic, AHK Sustainabilityear 2022, prin diferite serii de evenimente, care sa provoace actorii politici, economici, precum și societatea civilă să creeze idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil.

„Datele prezentate arată o dinamică susținută a relațiilor economice bilaterale și reprezintă un indicator că firmele germane vor să investească în continuare în România. Apropierea de Europa de Vest, în special în contextul reorientării lanțurilor de aprovizionare, și apartenența la UE și NATO sunt atuuri importante ale României. Sperăm că România va reuși să-și materializeze atuurile privind securitatea energetică și aprovizionarea cu energie, respectiv să atragă investiții suplimentare în acest domeniu. Mai mult decât atât, am dori ca aderarea la spațiul Schengen să se definitiveze cât mai curând, pentru că, pe lângă numeroasele beneficii economice concrete, de care mediul de afaceri are nevoie urgentă într-un context macroeconomic dificil, acest lucru reprezintă și un semnal politic puternic al faptului că România este membru cu drepturi depline al UE și că evoluțiile sale pozitive în ce privește integrarea în familia europeană sunt recunoscute în consecință. Comerțul bilateral are un real potențial ca până la finele lui 2022 să atingă un volum al schimburilor de 40 mld. EUR și astfel maxime istorice în relațiile bilaterale comerciale în anul în care AHK România aniversează 20 de ani de la înființare.”,

a declarat Sebastian Metz, director general AHK România.

Articole similare

Ad