Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UPS va procura peste 3.700 de vehicule cu combustibili alternativi în acest an

Printre obiectivele UPS de sustenabilitate, compania va cumpăra peste 3.700 de vehicule în 2022, ce utilizează combustibili alternativi pentru a fi folosite în SUA și Europa.

Cu toate că, deține cele mai mari și mai diverse flote din industria transporturilor, peste 13.000 de vehicule pe combustibili alternativi și tehnologii avansate, compania își propune să atingă țintele de sustenabilitate până în 2025. În momentul de față, UPS operează peste 300 de vehicule cu combustibil alternativ, doar în Europa.

De la înființarea sa, vehiculele UPS care utilizează combustibili alternativi au străbătut peste 4 miliarde de kilometri la nivel global. Mai mult de 590,5 milioane de litri de combustibili alternativi au fost achiziționați anul trecut, ceea ce reprezintă un consum total de 26% pentru operațiunile la sol, în creștere față de anul 2020 cu 22%.

Obiectivele stabilite, încă din 2016, sunt clare de sustenabilitate având ca scop reducerea emisiilor de carbon și impactul asupra mediului, precum și folosirea mai multor energii regenerabile în operațiunile zilnice.

„Aproximativ 60% din emisiile noastre directe provin din activitatea aeriană și 40% din operațiunile la sol. Dintre acestea din urmă, majoritatea sunt generate de flota de vehicule, în timp ce 10% provin din depozite. Obiectivul nostru major este de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050. Până la acea dată, ne-am setat un alt obiectiv pentru 2025, și anume să utilizăm 40% combustibili alternativi și 25% energie regenerabilă în facilitățile noastre. Până în 2035, obiectivul nostru este să utilizăm 30% combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) în operațiunile aeriene și să îmbunătățim cu 50% intensitatea emisiilor de carbon pentru fiecare colet transportat.”,

a susținut Peter Harris, vicepreședinte pentru sustenabilitate internațională în cadrul UPS.

Între 20% și 30% din emisiile de CO2 ale unui oraș sunt rezultate din livrările last-mile de la depozit la domiciliul clientului, conform unor estimări ale Institutului Elen de transport din Salonic. Un alt studiu, recent creat de compania de consultanță McKinsey, arată faptul că fără înverzirea sectorului de logistică, emisiile de dioxid de carbon ar putea crește cu 25% în unele centre ale orașelor până în 2030, datorită creșterii comerțului electronic în timpul pandemiei.

În Europa, UPS utilizează peste 50 de vehicule electrice pentru operațiunile sale din Germania, iar 34 de vehicule electrice în Țările de Jos, Franța și Marea Britanie. Totodată, compania dorește să achiziționeze 10.000 de vehicule electrice de la start-up-ul tehnologic Arrival din Marea Britanie.

UPS investește constant în tehnologii avansate, combustibili alternativi și electrificarea flotei. De asemenea, contribuie pozitiv în cadrul comunităților din întreaga lume și îmbunătățește calitatea aerului prin intermediul noilor tehnologii și surselor alternative de combustibil. „Am utilizat hidrogenul în câteva teste în SUA, în aprilie 2021, pe vehiculele care transportă colete, iar în Los Angeles am testat pe vehicule grele. Am învățat foarte multe lucruri din această experiență. Există câteva plusuri și minusuri la hidrogen. Pentru o flotă la sol există în mod clar un avantaj în ceea ce privește durata de alimentare și autonomia – cu o densitate energetică mai mare în comparație cu bateriile electrice – dar există și un mare dezavantaj, deoarece pilele de combustie cu hidrogen sunt mai puțin eficiente decât vehiculele electrice cu baterii. Din punctul de vedere al preluării și livrării, electricul e lider acum, iar hidrogenul este încă departe, dar rămânem deschiși. Hidrogenul are un potențial mare atunci când vorbim de anumite părți din operațiunile noastre globale care nu pot fi electrificate în mod rezonabil, cum ar fi zona aeriană și transportul maritim. Acolo poate interveni hidrogenul”,

a declarat Peter Harris.

Articole similare

Ad