Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din 2016 vom vedea pe sosele camioane autonome

In cadrul proiectului european DESERVE, VTT, Iveco Finlanda si TTS-Kehitys Oy dezvolta o noua platforma software ce aduce caracteristici autonome de condus camioanelor. Camionul viitorului va simti obstacolele din apropiere si va informa soferului. Va fi monitorizat, de asemenea, comportamentul soferului, caruia i se va atrage atentia asupra unor eventuale pericolelor.
Proiectul DESERVE (DEvelopment platform for Safe and Efficient dRiVE – platforma de dezvoltare pentru un condus sigur si eficient), coordonat de VTT Technical Research Centre of Finland Ltd implica dezvoltarea unor tipuri noi de platforme software, la care sunt conectate sistemele de pe vehicul precum camerele video, radarul, scanerele.
 

TTS implementeaza si testeaza siguranta platformei de dezvoltare a echipamentului. Mai este folosit si un sistem de monitorizare a starii soferului prin urmarirea ochilor acestuia.
TTS este responsabil sa se asigure daca rezultatele testelor corespund cu ceea ce se intampla in trafic si daca proiectul poate fi pus in practica.
Pentru acest proiect, Iveco Finlanda a oferit un camion cu un sistem de camere foarte dezvoltat, la care se adauga un sistem de camere video de 360 de grade, trei camere 3D, noua radare si trei camere video de interior. Cu acestea, soferul poate obtine informatii in timp real asupra obstacolelor si posibililor factori de risc din jurul vehiculului. Pe de alta parte, camerele video interioare monitorizeaza comportamentul si atentia soferului.
Prima versiune a acestui sistem ar trebui sa fie gata pentru a fi instalata pe vehicule in doi ani.
Proiectul DESERVE a fost fondat prin programul EU ECSEL si TEKES in Finlanda. Aici sunt implicati principalii jucatori din industria automotive precum Fiat, Daimler, Continental, Volvo, Bosch, INRIA, ICOOR, dSpace, INFINEON etc.
Proiectul a inceput in 2012 si se va finaliza in februarie 2016.

Articole similare

Ad