Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Modificarile HG 1173/2003, pe masa de lucru

MT lucreaza in prezent la modificarea HG 1173/2003 privind atribuirea electronica si distribuirea autorizatiilor de transport rutier international de marfa. Astfel, se doreste actualizarea prevederilor existente, multe dintre acestea fiind deja depasite sau impracticabile, dar se urmareste si utilizarea mai eficienta a autorizatiilor terta tara, mai ales pe relatiile deficitare (Turcia, Kazahstan, Rusia). Un alt aspect urmarit intre modificari a fost abordarea diferentiata si ierarhizarea incalcarilor referitoare la returnarea autorizatiilor, astfel incat aplicarea acestor sanctiuni sa vizeze, in special, utilizatorii care solicita, nefundamentat, autorizatii, fara a le utiliza.
 

„Este o mare diferenta intre cel care desi o utilizeaza, uita apoi sa returneze o autorizatie si cel care ia la inceput 100 de autorizatii si le preda la sfarsitul anului nefolosite.“
Un alt capitol la care MT s-a gandit este introducerea, in procedura de alocare, a unor categorii de transport care nu sunt incluse, in prezent, in aceasta procedura si care necesita autorizatii pe anumite relatii, cum ar fi transportul in cont propriu, transportul cu vehicule cu masa admisa peste 3,5 t.
De asemenea, noua varianta urmareste si imbunatatirea comunicarii program/utilizator, prin flexibilizarea posibilitatii de solicitare si eliberarea autorizatiilor atunci cand exista cerinta reala a acestora, in detrimesntul estimarii lunare a necesarului de autorizatii, asa cum este gandit acum programul de alocare.

Mai multe amanunte puteti afla din numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad