Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cea de-a 14-a ediţie a FIAA 2022, încheiată cu succes

Nu mai puţin de 7.023 de profesioniști, dintre care 15% străini – din 28 de țări diferite – au participat la cea de-a 14-a ediţie a târgului internațional de autobuze și autocare FIAA 2022, organizat de Ifema Madrid, în perioada 18-21 octombrie. Pe lângă expoziţia în sine au fost organizate mai multe conferinţe, care au reunit alţi 460 reprezentanţi din industrie, inclusiv din partea asociațiilor CONFEBUS (Confederația Spaniolă a Transporturilor cu Autobuzul), care prezidează Comitetul de Organizare al evenimentului, ANETRA (Asociația Națională a Întreprinderilor de Transport cu Autocare), ATUC (Asociația Transporturilor Publice Urbane și Metropolitane), DIREBUS (Asociația Companiilor de Autocare) și ANTROP (Asociația Națională de Transport de Pasageri din Portugalia) și a EMT (Consorțiul Regional de Transport din Madrid).

De altfel, Uniunea Internațională a Transporturilor Publice (UITP) a organizat – împreună cu oficialii EMT – dezbateri privind inițiativele JIVE și CBEP (proiectul H2020 JIVE, „Joint Initiative for hydrogen Vehicles across Europe”, urmărește promovarea comercializării autobuzelor cu pilă de combustibil pe hidrogen).

FIAA 2022 a beneficiat de susținere instituțională puternică, afișând cel mai inovator profil al acestei industrii. Evenimentul a fost inaugurat de María Jose Rallo, Secretarul General pentru Transport și Mobilitate, însoțită de Ministrul Regional pentru Transport și Infrastructuri al Guvernului Regional din Madrid, David Pérez, Consilierul pentru Departamentul pentru Mediu și Mobilitate al Primăriei Madrid, Borja Carabante, și ministrul regional pentru Lucrări Publice din Castilla La Mancha, Ignacio Hernando.

În cadrul FIAA a fost decernat şi trofeul Minibusul Anului 2023, câştigătorul fiind modelul Shaula al carosierului spaniol Car-Bus.net.

Ifema Madrid a început deja pregătirile pentru ediţia următoare, care va avea loc la Recinto Ferial în perioada 22-25 octombrie 2024.

Articole similare

Ad