Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Motorul Ford EcoBoost de 1 litru in 3 cilindri castiga cel de-al 8-lea „Oscar” in 4 ani

Motorul Ford EcoBoost de 1 litru a fost declarat pentru al patrulea an consecutiv, cel mai bun motor sub 1 litru al anului 2015 in cadrul prestigioasei competitii „Motorul International al Anului 2015”. Acesta este al 8-lea premiu pe care motorul EcoBoost de 1 litru il obtine in ultimii 4 ani, in cadrul competitiei „Motorul International al Anului”; este un motor cu consum mic de combustibil, dar si sportiv. Acesta este castigator in clasa sa pentru manevrabilitate, performanta, economie, rafinament si tehnologie de un juriu de 87 de jurnalisti auto din 35 de tari. Anul trecut, motorul EcoBoost de 1 litru a fost declarat Motorul International al Anului pentru al treilea an consecutiv, iar in 2012 a castigat premiul „Cel mai bun motor nou”. Ford analizeaza acum posibilitatea introducerii unei noi tehnologii de control a functionarii cilindrilor pentru a spori si mai mult eficienta.
 

Zece modele Ford din Europa pot fi echipate cu motorul EcoBoost de 1 litru. Unul din cinci vehicule noi Ford vandute in Europa in 2014 a fost echipat cu acest motor, respectiv 2 din 5 modele Ford Fiesta*. Ford analizeaza acum posibilitatea introducerii unei abordari inovative cu privire la controlul functionarii cilindrilor.
Ford colaboreaza cu parteneri in inginerie de la Schaeffler Group pentru a testa un sistem care permite controlul functionarii cilindrilor pe intervale extinse de sarcina si turatie, contribuind la diminuarea zgomotului in habitaclu si a vibratiilor.In cadrul testelor efectuate pe sosea s-a folosit un prototip de la Centrul European de Cercetare si Inovatie de la Aachen, Germania, aceste teste aratand imbunatatiri ale consumului de combustibil de pana la 6%.
Disponibil in 100 CP, 125 CP si 140 CP, motorul EcoBoost de 1 litru este produs la fabricile Ford de la Koln, Germania si Craiova, Romania, si acum este disponibil in 72 de tari din toata lumea. Anterior, motorul a castigat „Premiul International Paul Pietsch 2013” pentru inovatie tehnologica in Germania; Premiul „Royal Academy of Engineering Colin Campbell Mitchell”; „Trofeul Dewar” acordat de Royal Automobile Club din Marea Britanie; iar in SUA, Premiul Breakthrough acordat de revista Popular Mechanics. Ford este primul producator auto care a castigat trofeul „Ward’s 10 Best Engines” pentru un motor in 3 cilindri.
La nivel global, gama Ford de motoare EcoBoost puternice si cu consum redus de combustibil include motoarele de 1,5 litri, 1,6 litri, 2 litri si 2,3 litri in 4 cilindri si motoarele V6 de 2,7 litri si 3,5 litri. Acesta din urma este dezvoltat pentru a echipa „supercar-ul” Ford GT care prin participarea sa la Le mans 2016, va marca revenirea companiei in celebra cursa.

Articole similare

Ad