Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Întoarcerea şoferilor trebuie bine documentată

Operatorii prezenţi la Gala Tranzit au avut multe întrebări referitor la întoarcerea şoferilor, întrucât aceasta este una dintre cele mai populare teme de control în Occident la acest moment. Se ştie faptul că firma de transport este obligată să asigure şoferilor condiţii pentru a se întoarce acasă la fiecare 3-4 săptămâni (în funcţie de modul în care şi-a luat perioadele de repaus), iar aceştia au dreptul inclusiv să refuze. Atenţie, însă! Nu este suficient ca şoferul să dea o declaraţie prin care să confirme că nu doreşte să se întoarcă niciodată acasă.

Pentru a se pune la adăpost în vederea controalelor, compania trebuie să contacteze de fiecare dată şoferul pentru a-i oferi opţiunea de returnare. Iar la mesajul transmis şoferului este bine să se şi primească un răspuns clar, care să poate fi folosit în caz de control sau pentru contestarea unei amenzi, a subliniat Florin Gagea, preşedintele Euro Controle Route din partea ISCTR, în cadrul Galei Tranzit.

De altfel, transportatorii sunt îndemnaţi să se adreseze ISCTR (relatiipublice@isctr-mt.ro) pentru orice nelămuriri ar avea sau pentru a informa instituţia cu privire la eventualele situaţii de abuzuri la care au fost supuşi, cu menţiunea că speţele trebuie bine documentate. Florin Gagea a promis că toate problemele vor fi analizate în cadrul întâlnirilor ECR, în speranţa armonizării practicilor de control la nivel european.

Articole similare

Ad