Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

De anul viitor vom avea TVA de 19%

Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, cu toate amendamentele agreate au fost votate, astazi, in Comisia pentru Buget, Finante si Banci. Codul Fiscal a trecut de Comisie cu unanimitate de voturi.
"Sunt bucuroasa sa anunt ca obiectivul privind rescrierea celor doua Coduri, Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala a fost atins. Ambele raspund cerintelor mediului de afaceri de a avea stabilitate si predictibilitate. Masurile de relaxare fiscala au fost posibile printr-o buna guvernare. Ele vor avea rolul de a elimina suprafiscalizarea, de a simplifica procedurile birocratice, dar mai ales de a creste gradul de ocupare al fortei de munca in Romania.
 

Sunt masuri cu impact pozitiv atat asupra mediului de afaceri, cat si asupra contribuabilor persoane fizice”, a declarat deputatul PSD Aurelia Cristea, membru al Comisiei pentru Buget, Finante si Banci.
Cea mai importanta prevedere cuprinsa in Codul Fiscal votat de Comisia de Buget a Camerei Deputatilor este cea referitoare la scaderea TVA de la 24% la 19%, de la 1 ianuarie 2016.
O alta masura inclusa in noul Cod Fiscal se refera la impozitarea, pentru 24 luni, cu 1% a microintreprinderilor, in cazul in care sunt societati nou infiintate, au un angajat si minim 4 ani de functionare.
O prevedere importanta din Codul de Procedura Fiscala se refera la reducerea dezechilibrului major in tratamentul aplicat contribuabilului in raport cu statul. Termenele pentru inspectiile fiscale au fost stabilite ca rezultat al statisticilor pe ultimii ani, pentru a reflecta situatia din teren.
Cele doua coduri vor fi supuse votului in Plen miercuri, 24 iunie.

Articole similare

Ad