Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler va folosi Koper pentru exporturile spre Asia

Portul sloven Koper a castigat o licitatie pentru manevrarea de vehicule finite Daimler transportate pe vase de la fabricile Mercedes-Benz din Germania catre sud-estul Europei. Iar operatorul portuar Luka din Koper se asteapta sa se ocupe si de volumele din sudul Germaniei si de la fabricile din Austria, Ungaria, precum si din Franta, si Slovenia, unde Daimler are un joint-venture cu Renault si produce la Hambach, respectiv Mesto.
Decizia de a folosi portul sloven a fost luata ca rezultat al studiului Med Port Concept, iar proiectul se va desfasura in doua faze: prima se concentreaza asupra volumelor exportate spre China si a doua, care va incepe in 2016, va include alte piete din Extremul Orient.
 

Daimler nu a declarat care va fi numarul anual de masini exportate sau prin ce porturi treceau pana acum acestea, dar se pare ca se poate ajunge la 150.000 de unitati/an.
Producatorul va transporta vehiculele pe calea ferata din Germania spre port, trecand prin Austria. In prezent, din Koper sunt doua curse zilnice spre München si datorita noului contract se asteapta ca portul sloven sa intreaca Barcelona (Spania) si Savona (Italia).

Articole similare

Ad