Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Supravegherea video creste eficienta magazinelor retail

Axis, detine in portofoliul sau mai multe produse si accesorii dedicate supravegherii mediului retail. Cu ajutorul imaginilor oferite de camerele video, managerul poate identifica rapid care sunt orele de varf ale fiecarei zile, putand astfel imbunatati planificarea prezentei angajatilor. De asemenea, cu ajutorul informatiilor detaliate oferite de camerele Axis, managerii pot lua decizii corecte cu privire la aranjamentul produselor sau pozitionarea rafturilor, in functie de observarea zonelor de interes ale clientilor. Si toate acestea sunt posibile fara sa fie nevoie ca persoana de decizie sa se afle in locatie.
 

Sistemul de supraveghere Axis poate fi accesat de oriunde, oricand, prin intermediul unei solutii software securizate.
Solutiile Axis permit trimiterea de alerte automate personalului de securitate sau indivizilor desemnati imediat ce o infractiune este detectata. De exemplu, daca o persoana neautorizata intra intr-o zona dedicata doar personalului angajat, sistemul de securitate Axis va trimite personalului de securitate o alarma perimetrala.
Sistemele de securitate Axis isi dovedesc utilitatea si in punctele de intrare/iesire. Prin amplasarea de camere pentru supravegherea punctelor de acces, personalul de securitate poate avea la dispozitie imagini detaliate cu fiecare persoana care intra in magazin. Cu cat rezolutia camerei este mai mare, cu atat identificarea se face mai usor.
Una dintre cele mai bune camere de supraveghere dedicata mediului retail este AXIS M3007-PV. Modelul permite o supraveghere la 360° sau 180°, oferind imagini panoramice si detaliate, gratie senzorului de 5MP. Datorita acestuia, o singura camera poate supraveghea o zona de 650 m2. Camera este una de tip mini-dome, ce poate fi montata pe perete sau tavan, fiind rezistenta la socuri si la praf. La livrare, utilizatorii vor primi camera cu focus-ul deja realizat din fabrica, aspect ce reduce timpul necesar instalarii.
Modelul dispune de modul de detectie miscare si alarme active. De asemenea, este compatibila cu sisteme software terte de supraveghere video inteligente si poate fi folosita si pentru furnizarea de date cantitative, ca, de exemplu, numararea persoanelor ce intra in magazin.
La fel ca toate camerele Axis M30, si acest model dispune de functionalitate pan/tilt/zoom digital. Atunci cand functionalitatea PTZ este folosita impreuna cu functia multi-video streaming, diferite zone din anumite scene pot fi inlaturate, daca nu sunt de interes. O astfel de actiune ajuta la minimizarea bit rate-ului si a necesarului de stocare.
Hard disk-urile dedicate supravegherii video integreaza o serie de capabilitati si componente unice. In supravegherea video nu este recomandata folosirea hard disk-urilor traditionale de desktop. Acestea au fost dezvoltate pentru a fi folosite zilnic pentru o perioada limitata de aproximativ 8 ore. In plus, nu sunt fiabile in medii in care nivelul de temperatura si vibratii este ridicat. Acesti factori pot influenta eficienta unui sistem de supraveghere, care opereaza 24/7.
Seria WD Purple reprezinta cel mai nou tip de produs din linia Color of Choice, produsa de compania Western Digital. Disponibile in doua variante, WD Purple si WD Purple NV, unitatile de stocare sunt dedicate special configuratiilor de supraveghere si pot functiona fara probleme 24/7. Acestea sunt construite pentru a functiona in parametri optimi chiar si in conditii ridicate de temperatura, asigurand un playback video de calitate.
Unitatea WD Purple este recomandata pentru sistemele de securitate cu maxim 8 bay-uri si este optimizata pentru lucrul cu 32 de camere HD. Iar unitatile WD Purple NV pot functiona cu pana la 64 de camere si pot fi integrate in configuratii cu un numar mai mare de bay-uri. Una dintre cele mai importante specificatii ale ambelor modele este consumul redus de energie. Aceasta caracteristica este cruciala in mediile de supraveghere, care functioneaza fara intrerupere. Hard disk-ul WD Purple foloseste tehnologia proprietara IntelliSeek care calculeaza vitezele optime pentru a limita consumul de energie si pentru a reduce zgomotul si vibratiile. Cand investesti intr-un hard disk pentru supraveghere video premium, iti faci probleme mai putin si te bucuri de avantaje o perioada mai lunga de timp.

Articole similare

Ad