Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Productia de carne va creste cu 1,3% in 2015

Productia mondiala de carne este posibil sa cunoasca anul acesta o crestere de 1,3% (pana la 318,7 milioane tone), potrivit unui raport intocmit de Organizatia Alimentara si de Agricultura a Natiunilor Unite (FAO). Cresterea este posibil sa provina din China, UE, SUA si Brazilia si va consta in carne de pui si porc. Cat priveste cifrele comerciale de anul acesta, raportul bianual FAO prevede o extindere globala a comertului cu carne de vita (1,9% pana la 9,8 milioane tone), carne de porc (1,6% pana la 7,1 milioane tone) si pui (+2,6% pana la 13,1 milioane tone), in timp ce comertul cu carne de oaie este posibil sa cunoasca un declin (-8,5% pana la 940.000 tone).
 

Saptamana trecuta, Ministerul Belgian al Agriculturii a semnat un acord cu China pentru exportul aici de carne de porc. Pana acum numai doua companii belgiene puteau exporta carne pe piata chineza din cauza controverselor dintre cele doua tari legate de modul de operare al Agentiei Belgiene pentru Siguranta Alimentara (AFSCA). Cu acest nou acord, cele doua state au ajuns la un compromis care permite ca orice companie belgiana sa aiba acces la piata chineza de carne de porc, dupa ce este inspectata de autoritatile chineze. Belgia este unul din cei mai activi exportatori mondiali de carne de porc.

Articole similare

Ad