Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bosch investește miliarde în digitalizare

Bosch, furnizorul de tehnologie și servicii, alocă 10 miliarde de euro pentru investiții în digitalizare și conectivitate. Astfel, două treimi din această investiție va fi direcționată către extinderea și dezvoltarea noilor tehnologii promițătoare punând accent pe sustenabilitate, mobilitate și Industrie 4.0.

Președintele consiliului de administrație Bosch, Dr. Ștefan Hartung a declarat la conferința industriei Bosch Connected World (BCW) AIoT din acest an de la Berlin că digitalizarea pentru companie reprezintă oportunități majore în toate domeniile de afaceri.

Bosch a încheiat un parteneriat cu IBM, o companie de tehnologie cu sediul în SUA, în domeniul informaticii cuantice. În următorii zece ani, compania intenționează să utilizeze simularea materialelor prin calcul cuantic cu scopul de a găsi înlocuitori pentru metalele prețioase și pământurile rare din cadrul sistemelor de propulsie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon în motorul electric și celulele de carburant.

Bosch va avea acces la flota IBM de peste douăzeci de computere cuantice avansate, disponibile prin cloud-ul companiei. Totodată, în planurile liderului sunt incluse și calcule cu privire la proprietățile specifice ale materialelor noi care nu ar putea fi posibile pentru computerele convenționale din punct de vedere al timpului sau al complexității. Munca privind algoritmii cuantici pentru explorarea situațiilor de interes vor cuprinde cercetări efectuate de experții Bosch, precum și de cei din cadrul IBM.

„Împărtășim cu IBM experiența noastră în simularea materialelor pentru domenii de utilizări foarte specifice și, în schimb, obținem o perspectivă mai aprofundată asupra puterii și aplicabilității informaticii cuantice, inclusiv asupra hardware-ului. Împreună, ducem simularea cuantică la următorul nivel și câștigăm un avantaj competitiv la nivel internațional”,

a declarat Ștefan Hartung.

În plus, Bosch este interesat și de magneți noi pentru motoarele electrice, care sunt mai ușori, mai compacți, mai eficienți și mai ușor accesibili.

Știința și industria din Germania se situează pe o poziție puternică în competiția globală cu SUA și China. Institutele de cercetare de piață au observat un mare potențial în această tehnologie, iar Boston Consulting Group a estimat că piața va reprezenta o valoare de până la 850 miliarde de dolari în următorii 15-30 ani. McKinsey prevede creșteri pe piață de până la 7 miliarde de dolari în anii următori.

„Tehnologia cuantică este vitală pentru suveranitatea tehnologică a Europei. Este important să nu lăsăm în seama altor regiuni să se dezvolte singure, ci să deschidem zone industriale de aplicare și să dezvoltăm fără întârziere modele de afaceri”,

a adăugat Ștefan Hartung.

În prezent, Bosch deține 30 de experți în domeniul tehnologiei senzorilor cuantici și al informaticii cuantice, iar un startup Bosch pune la cale accelerarea în vederea comercializării senzorilor cuantici. Senzorii cuantici ating o precizie fără precedent, comparativ cu senzorii MEMS (pe bază de sistem microelectromecanic) convenționali. În viitor, utilizarea acestora va fi posibilă pentru a obține o precizie de măsurare de 1.000 de ori mai mare.

În momentul de față, compania are aproape 40.000 de experți de software în multe domenii și recrutează angajați în mod sistematic cu experiență aprofundată în IT și software. De asemenea, angajații noului startup Bosch Decarbonize Industries vin în ajutorul întreprinderilor industriale să atingă neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon. Astfel, soluția software dezvoltată în comun de Bosch și furnizorul de energie EWE AG, va avea ca bază datele actuale de pe piața energiei, legislație și alte surse pentru o sustenabilitate mai mare. Peste 60 de expozanți vor aborda mega tendințele digitalizării, inteligenței artificiale și sustenabilității în cadrul evenimentului Bosch Connected World care va avea loc pe 9 și 10 noiembrie la Berlin.

Articole similare

Ad