Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gartner IT Symposium/Xpo 2022 Barcelona

În ziua a 3-a de la conferință, analiștii Gartner au explorat, printre altele, riscurile și provocările generate de Web3, NFT și criptomonede, precum și amploarea luată de fenomenul de angajare a talentelor indiferent de localizarea acestora. La fel ca și în cele mai importante momente din primele două zile ale evenimentului, o serie de sesiuni pot fi redate pe aplicația Gartner Conference Navigator sau pe portalul evenimentului.

Cum pot Web3, Blockchain și NFT aduce beneficii organizației

Tehnologiile emergente blockchain continuă să fie supuse unui hype semnificativ. În special, Web3 și NFT sunt două inovații cheie care promit să ofere beneficii unice de afaceri, dar se află în diferite stadii de maturitate. Pandemia și dinamica geopolitică actuală afectează la nivel mondial piața talentelor, forțând directorii IT să-și reseteze strategia de utilizare a forței de muncă în tehnologie.

Gartner definește forța de muncă fără frontiere (borderless workforce) ca fiind angajații care lucrează de la distanță din diferite țări pe baza unui contract de muncă încheiat peste granițele naționale. Pe măsură ce această tendință continuă să se extindă, sondajul a constatat, de asemenea, că 27% dintre lideri explorează în prezent angajarea de specialiști din domeniul tehnologiei aflați dincolo de granițe.

„Nu este o surpriză faptul că rata de angajare a personalului din domeniul tehnologiei aflat dincolo de granițe s-a dublat în ultimii trei ani, pe măsură ce creșterea gradului de retenție și angajare a devenit prioritatea nr. 3 pentru directorii generali în acest an și 2023”, a declarat Gabriela Vogel. „Pandemia COVID-19 a accelerat, de asemenea, angajarea personalului aflat dincolo de granițe, iar ceea ce a început ca o excepție, acum nu mai este”, a adăugat Vogel.

„Astăzi, în mediul profesional la nivel mondial, locația este fluidă, piața este globală, iar competiția de talente este agnostică, deoarece toți concurăm sub același steag, cel al tehnologiei”, a spus Vogel. „În consecință, țările pierd talente în fața altor țări, sectorul public pierde talente în favoarea sectorului privat și toate verticalele se află în aceeași situație. Nu mai există granițe de concurență, iar liderii de afaceri și IT angajează personal indiferent de localizarea acestuia acolo unde aceștia au cel mai mare avantaj competitiv – ceea ce numim <<zona borderless>>”, a adăugat Vogel.

Principalele două domenii de expertiză pentru care CIO și liderii IT caută talente fără frontiere sunt ingineria software/ dezvoltarea aplicațiilor (62% dintre respondenții la sondaj) și suportul pentru aplicații (55% dintre respondenții la sondaj). Energia este o problemă strategică a consiliilor directoare, care în anii următori va ridica organizațiilor serioase probleme financiare și provocări operaționale. Modelele de operare necesită noi capabilități digitale, inclusiv optimizarea energiei, managementul amprentei de carbon și tranzacționarea energiei, care să fie livrată la viteză și la scară. În această sesiune, Lauren Wheatley, Director Analyst la Gartner, a explicat rolul multiplu pe care componenta IT și soluțiile digitale îl pot juca în abordarea acestor riscuri.

Articole similare

Ad