Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Campanie Inail pentru reducerea accidentelor de camion în Italia

În 2021, Inail a raportat 75.000 de accidente de muncă în care a fost implicat un camion, adică aproximativ 13% din total, iar institutul raportează că este vorba de o „creștere semnificativă” față de anul precedent (care, totuși, a fost afectat de consecințele pandemiei, care a redus drastic accidentele rutiere). S-au înregistrat 415 accidente mortale în Italia, în creștere cu 6% față de 2020, dar încă sub cele aproximativ 500 de cazuri raportate în anii anteriori.

În primele 6 luni din 2020, Poliția Rutieră Italiană a raportat că accidentele rutiere în care au fost implicate camioane și vehicule articulate au scăzut: în perioada ianuarie-iunie au avut loc 628 de accidente, 15,9% din total, în timp ce în prima jumătate a anului 2021 vehiculele grele de marfă au fost implicate în 19,4% din accidente.

Pentru a reduce și mai mult accidentele de muncă care au loc pe șosea, Inail și Ministerul Transporturilor din Italia au lansat o campanie de comunicare cu sloganul „nu risca, urmează #StradadellaSafety”. Acesta se adresează în primul rând șoferilor de camion, managerilor de companii de transport, angajatorilor, lucrătorilor, reprezentanților de siguranță ai lucrătorilor și altor persoane care se ocupă de prevenirea în cadrul companiilor. Campania își propune să scoată în evidență comportamente de evitat la volan, însoțite de procentaje ale cauzelor accidentelor și să atragă atenția asupra importanței prevenției pentru evitarea acestora.

Prezentând campania, Inail subliniază faptul că 39% dintre accidente sunt cauzate de distragerea atenției la volan, de neacordarea de prioritate și de viteza excesivă. Un alt aspect important este respectarea timpilor de conducere și de odihnă: „Rămânerea treaz timp de 24 de ore induce erori de conducere similare celor comise de cei care au o alcoolemie de 1,00 g/l sau mai mare, în timp ce la șoferii profesioniști alcoolemia trebuie să fie zero”, relatează Inail.

Articole similare

Ad