Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss vrea să atingă neutralitatea climatică până în 2030

Gebrüder Weiss și-a stabilit drept obiectiv ca până în 2030 să reducă progresiv amprenta de carbon chiar la zero în toate cele 180 de locații ale sale, iar facilitățile logistice proprii să devină neutre din punct de vedere climatic.

De asemenea, Gebrüder Weiss își îndeplinește responsabilitatea asumată și își aduce contribuția la obiectivele climatice globale. În actualul Raport de sustenabilitate compania dezvăluie cifrele referitoare la nivelul curent al emisiilor de CO₂ și al consumului energetic. În acest sens, emisiile vor fi micșorate gradual – într-un ritm de zece procente pe an. Raportul de sustenabilitate include o prezentare defalcată a principalelor măsuri care vor fi implementate în scopul de a ajunge la o neutralitatea climatică. Spre exemplu, sistemele logistice moderne ce exploatează toate posibilitățile de economisire a energiei reduc în mod continuu dependența de resursele limitate.

Un rol important o reprezintă și instalarea sistemelor fotovoltaice (PV) pe acoperișurile terminalelor logistice. În prezent, Gebrüder Weiss deține 18 astfel de sisteme, care cumulat generează mai mult de 4.600 de megawați-oră de energie electrică pe an. În momentul de față, aceste sisteme acoperă 18% din consumul de energie electrică al grupului. Prin extinderea în continuare a sistemelor fotovoltaice, ponderea va crește cu 15% în fiecare an.

În plus, pentru a verifica eficacitatea tuturor măsurilor, Gebrüder Weiss a instalat în locațiile din Europa un sistem de monitorizare a energiei, iar în anii următori le va implementa și în locațiile la nivel global.

Investiții în sisteme de propulsie alternative

Gebrüder Weiss plănuiește să crească ponderea sistemelor de propulsie alternative în traficul greu și să dezvolte soluții cu emisii reduse de carbon pentru segmentul de transport către destinația finală („last mile”). În zona metropolitană a Vienei, pentru transportul local se folosește un camion electric, iar livrările la clienții finali din Austria sunt realizate cu furgonete electrice.

De asemenea, din luna ianuarie 2021, unul dintre primele camioane cu hidrogen (H2) din lume funcționează în regim regulat și în Elveția. Pentru anul următor este planificată darea în exploatare a încă cinci camioane cu H2 în Germania. În Austria, Gebrüder Weiss este angajată alături de partenerii și competitorii săi în demersurile de introducere în exploatare a camioanelor cu celule de combustibil.

Până în 2025, compania intenționează să investească aproape zece milioane de euro în sisteme de propulsie alternative.

Articole similare

Ad