Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gala Tranzit 2022: Anasped, Cartrans, Hagero și Laguna Technology – la prima nominalizare în topul celor mai eficiente firme de transport din România

După mulți ani în care locul I în topul celor mai eficiente firme de transport din România a fost acordat de mai multe ori la rând aceleiași firme, revista Tranzit a considerat că este momentul să schimbe indicatorii de calcul ai finaliștilor. Astfel, anul acesta am eliminat mediile pe ultimii cinci ani la cifră de afaceri, profit și active pentru a pune accent exclusiv pe rezultatele anului anterior. Cifra de afaceri a fost înlocuită de EBITDA, alți indicatori noi fiind acum adăugați: raportul dintre active circulante nete și datorii curente nete, rata profitului din exploatare, rata de rentabilitate a activelor, rata solvabilității generale, EBIT ș.a.

Firme de sub top 50 cifre de afaceri au ieșit astfel la iveală, majoritatea fiind implicate și în alte activități în afară de transportul rutier de mărfuri, cum ar fi mai ales expedițiile și transportul de materiale de construcții. Toți au avut însă mai mult de jumătate din cifra de afaceri realizată din transporturile de marfă.

Astfel, Anasped din Suceava, Cartrans Romania din Ploiești, Hagero din Baia Mare și Laguna Technology din Pitești s-au regăsit în top 10 cele mai eficiente companii din transporturile rutiere din România pentru prima oară, alături de Filip Transport, din Arad, nominalizată pentru a treia oară.

Articole similare

Ad