Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taxa de drum din Belgia se va putea plati si cu cardul DKV

Belgia va introduce la 1 aprilie 2016 un sistem de taxa de drum pe baza de satelit pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone. Faza de inregistrare pentru noua taxa de drum din Belgia va incepe din 1 octombrie 2015, transportatorii avand posibilitatea de a deconta convenabil tarifele taxei de drum cu ajutorul DKV Euro Service, informeaza oficiali ai companiei.
Sistemul de taxa de drum va include reteaua existenta de drumuri din Belgia unde se aplica Eurovinieta (autostrazi si drumuri nationale din Flandra, Valonia si Bruxelles) si va inlocui Eurovinieta din prezent, valabila pe o perioada de timp determinata.
 

Noua taxa de drum din Belgia se va aplica vehiculelor cu o masa totala admisa de peste 3,5 tone, in egala masura camioanelor din Belgia si din afara tarii. Nivelul taxei va depinde de masa totala admisa, clasa EURO a camionului si categoria de drum. Datele referitoare la taxa vor fi colectate prin intermediului unitatii de bord, care va fi comandata dupa inregistrarea online sau achizitionata de la un punct de servicii din Belgia. Mai multe puncte de vanzare vor fi stabilite la punctele de granita ale tarii.

Articole similare

Ad