Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul șasiu de autovehicul alimentat cu hidrogen de la Hyundai cu caroserie Schmitz Cargobull aprobat pentru transportul rutier în Germania

Schmitz Cargobull a livrat prima combinație de vehicul neutru din punct de vedere climatic, formată din caroserie M.KO și motor alimentat cu hidrogen, clientului său HyLane.

Fabricată la uzina de producție Schmitz Cargobull din Lituania, caroseria este echipată cu o podea multifuncțională, două șine de fixare a încărcăturii și un elevator spate, completând astfel vehiculul Hyundai alimentat cu hidrogen. Asamblarea vehiculului și inspecția DEKRA a acestuia au avut loc la uzina de panouri GRW din Toddin, unde se află în continuare și producția de panouri Schmitz Cargobull. Această evoluție face din Schmitz Cargobull primul carosier certificat pentru Hyundai în Germania.

Dirk Nuxoll, directorul general GRW, Sabine Essmann, manager internațional de clienţi importanţi Logistic/Food Business la Schmitz Cargobull, și Bruno Altenschöpfer, manager de flotă la HyLane, au luat în primire vehiculul pentru prima sa utilizare pe șosea. „Sunt încântat de cât de repede a putut fi implementat acest concept. Acest vehicul reprezintă încă un pas înainte pentru soluțiile de transport durabil cu hidrogen în Germania”, a declarat Altenschöpfer.

„Soluțiile pentru transportul durabil de mărfuri sunt deosebit de importante pentru Schmitz Cargobull. Suntem încântați să realizăm acest proiect pilot grozav într-un timp atât de scurt și vom finaliza un total de 17 vehicule în următoarele câteva săptămâni. Caroseriile cu box Schmitz Cargobull sunt echipate în mod optim pentru a găzdui rezervoarele de hidrogen pe peretele etanș”, spune Essmann.

„Fiind primul autocamion de serie pe bază de hidrogen omologat în Germania, am putut prezenta vehiculul împreună cu Schmitz Cargobull la conferința BMDV – Vehicule comerciale prietenoase cu clima – de la Berlin. Acolo ni s-a permis, de asemenea, să prezentăm în detaliu conceptul nostru de utilizare practică a camioanelor”, spune Sara Schiffer, director general al HyLane GmbH. Vehiculele de tip „XCIENT Fuel Cell” vor fi pregătite – în funcție de cerințele clienților – pentru utilizarea lor pe șosea. Pe șasiul autovehiculului sunt montate boxuri frigorifice şi izoterme pentru a putea transporta în siguranță mărfurile. Unele dintre vehicule vor fi echipate și cu o remorcă frigorifică. În calitate de furnizor exclusiv de vehicule de mobilitate neutre din punct de vedere climatic destinate închirierii, HyLane oferă tarife competitive datorită finanțării din partea Ministerului Federal al Afacerilor Digitale și Transporturilor. Clienții plătesc doar pentru kilometrii pe care îi parcurg efectiv. În calitate de client HyLane, nu numai că economisiți CO2 – se eliberează un certificat privind economiile individuale de CO2 – dar și costuri.

Articole similare

Ad