Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grimaldi creste frecventa transporturilor maritime

Grupul Grimaldi a luat o serie de masuri care sa sporeasca serviciul Mediterranean Expres (MEX), ce leaga Marea Mediterana de Africa de Vest. Din septembrie, frecventa serviciului MEX va fi redus la de 12 la 10 zile, datorita dezvoltarii celor patru vase Grande Ghana, Republica di Argentina, Repubblica del Brasile si Grande Costa D’Avorio. In plus, din 2016 va fi introdus un nous vas Grande Ghana, crescand astfel capacitatea de transport si imbunatatind frecventa acestora.
 

Vasele de clasa Grande au o capacitate de 1.000 vehicule/vanuri, 2.800 metri liniari spatiu de incarcare si 700 TEU fiecare, sunt echipate cu doua macarale cu o capacitate de ridicare de 40 t. Vasele au o greutate de circa 52.000 t si o lungime de 210 m.
Datorita acestor actiuni, serviciul MEX va creste cu 35% in ce priveste capacitatea de incarcare. Iar introducerea celui de-al cincilea vas va reduce frecventa transporturilor la opt zile.
Lansat in 2010, serviciul MEX este dedicat transportului de marfa, containere intre porturile din Valencia, Marseilles, Genoa, Livorno si Salerno cu Casablanca (Morocco), Dakar (Senegal), Abidjan (Ivory Coast), Lagos (Nigeria), Cotonou (Benin) si Lome (Togo).

Articole similare

Ad