Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dachser achiziționează un producător german de software

Compania germană de transport și logistică Dachser își accelerează digitalizarea prin achiziționarea companiei de software Kasasi, cu sediul în Kempten și cu 50 de angajați. Companiile nu au dezvăluit valoarea tranzacției. Kasasi a fost înființată în 2009 și s-a specializat în algoritmi de inteligență artificială și în Internetul lucrurilor dedicat transporturilor și a lucrat pentru Dachser înainte de achiziție.

Stefan Hohm, Chief Development Officer și membru al Consiliului de Administrație al Dachser, explică: „Platforma Kasasi combină datele telematice ale celor peste 8.500 de cutii mobile și 5.000 de remorci ale noastre cu datele de expediere și planificare ale sistemului nostru principal de management al transporturilor, Domino. Combinarea și analiza inteligentă a acestor date deschide posibilități complet noi pentru planificarea transporturilor, calcularea orelor de sosire și chiar urmărirea și gestionarea transporturilor”.

Kasasi va continua să fie administrată de directorul său general, Markus Lechner, și de echipa sa de experți. Compania va continua să deservească clienții existenți din sectoarele feroviar, de retail, alimentar și farmaceutic, în timp ce extinderea viitoare se va concentra pe soluții de monitorizare și analiză pentru transportul feroviar.

În ceea ce privește transportul rutier, Dachser își extinde flota spaniolă de camioane de 31,7 m lungime, formată dintr-un tractor rutier, o semiremorcă și o remorcă. Această configurație poate transporta 134 de paleți, iar compania germană a adăugat 2 unități care vor circula între Madrid, Valencia și Castellón. Dachser adaugă că va pune în circulație mai multe unități de acest tip în lunile următoare pentru a face față cererii crescute de transport rutier. Digitalizarea sistematică joacă un rol cheie în eforturile Dachser de a optimiza și consolida în continuare lanțurile de aprovizionare ale clienților săi. „Cu tehnologiile digitale potrivite, putem crește și mai mult eficiența, ne putem integra clienții noștri îndeaproape în procesele noastre și putem transporta mai multe mărfuri cu capacitatea de încărcare existentă. Creșterea transparenței îmbunătățește planificarea și scurtează timpul necesar pentru a răspunde la orice perturbări în lanțurile de aprovizionare”, subliniază Burkhard Eling, CEO al Dachser. „Acesta este motivul pentru care am achiziționat Kasasi – o companie dinamică, cu o mare putere de inovare în domeniul vizibilității și conectivității lanțului de aprovizionare. De asemenea, investim în continuare în propria noastră dezvoltare IT și software cu un personal de aproximativ 560 de angajați, în activitatea de cercetare și dezvoltare din cadrul Dachser Enterprise Lab în colaborare cu Fraunhofer IML și, nu în ultimul rând, în gestionarea ideilor și a inovațiilor la nivel global.”

Articole similare

Ad