Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Londra: Zona cu emisii reduse va fi extinsă

În Londra, primarul Sadiq Khan dorește să extindă zona cu emisii reduse, care se aplică deja în cartierele din centrul orașului, la toate zonele orașului la sfârșitul lunii august a anului viitor. Politicianul laburist a anunțat vineri, 25 noiembrie, că scopul este de a interzice, pe cât posibil, circulația prin oraș a cât mai multe vehicule poluante. Potrivit estimărilor presei britanice ar fi afectate sute de mii de vehicule.

Pentru a putea circula gratuit în Londra în momentul extinderii zonei cu emisii reduse, mașinile pe benzină trebuie să îndeplinească cel puțin standardul de emisii Euro 4, vehiculele diesel standardul Euro 6, iar motocicletele standardul Euro 3. Cei care nu pot dovedi acest lucru vor trebui să plătească o taxă de 12,50 lire (14,50 euro) pe zi.

Extinderea zonei înseamnă că încă 5 milioane de oameni vor putea respira un aer mai bun și vor avea o viață mai sănătoasă, a spus el. În zonele în care normele se aplică deja, calitatea aerului s-a îmbunătățit semnificativ, a spus el. „Nu avem timp de pierdut când sunt în joc vieți și ne confruntăm cu o criză climatică”, a declarat Khan.

El a anunțat, de asemenea, 110 milioane de lire sterline pentru un program menit să faciliteze trecerea londonezilor la vehicule cu emisii mai reduse sau la alte forme de transport. Politicianul socialist luptă de ani de zile pentru îmbunătățirea calității aerului în Londra. De asemenea, el consideră că este o chestiune de justiție socială. Cei mai săraci londonezi locuiesc în cartierele cu cea mai proastă calitate a aerului, a declarat Khan, dar adesea ei nu dețin nici o mașină.

Articole similare

Ad