Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia construieşte drum expres până la granița cu Ucraina

Pe 28 noiembrie, Direcția Generală pentru Drumuri Naționale și Autostrăzi din Polonia a semnat contractele pentru proiectarea și construcția a două secțiuni ale drumului expres S17 în Voievodatul Lubelskie: Zamość Południe – Tomaszów Lubelski Północ și Tomaszów Lubelski Południe – Hrebenne.

Contractul pentru proiectarea și construcția tronsonului de aproape 13 km Zamość Wschód – Zamość Południe a fost semnat pe 14 octombrie anul acesta. Autostrada S17 este o rută extrem de importantă pentru Polonia de Est și, recent, ca urmare a atacului Rusiei asupra Ucrainei, este, de asemenea, crucială pentru schimbul economic cu vecinii din est ai Poloniei.

Antreprenorii vor fi responsabili de construirea a 36 km de drum expres cu 2 benzi de circulație (2 benzi pe ambele sensuri și benzi de urgență).

Sunt planificate în total 19 structuri inginerești, inclusiv 4 pasaje supraterane, 4 poduri, 7 viaducte, o pasarelă și 3 pasaje pentru animale mari și mijlocii. Această secțiune va fi realizată de compania Kolin la un cost de 822,5 milioane PLN ( 175.743.240 milioane de euro).

Secțiunea Tomaszów Lubelski – Hrebenne va avea o lungime de 17,5 km. Acesta va începe în spatele intersecției Tomaszów Lubelski Południe, unde traseul va traversa drumul național existent și se va desfășura pe partea de vest a acestuia. Acesta va ocoli Lubycza Królewska și va continua de-a lungul coridorului actualei DK17. Tronsonul este planificat să se încheie la intersecția cu centura de ocolire existentă a orașului Hrebenne. Sunt planificate 11 structuri de inginerie, inclusiv 3 pasaje superioare, un pod, 5 viaducte și 2 treceri de animale.

Contractantul pentru această investiţie de 598,2 milioane PLN (127.817.150 milioane de euro) va fi Budimex.

În anii următori, 5 secțiuni

Traseul S17 se va conecta la intersecția Piaski Wschód cu drumul expres planificat S12, iar prin secțiunile construite ale S12 și S17 și prin intersecțiile existente pe șoseaua de centură Lublin, se va conecta cu drumul expres S19 (Via Carpatia).

Articole similare

Ad