Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Subvenția pentru carburant din Spania nu se mai acordă din 2023, dar transportul poate fi o excepție

Reducerea cu 20 de cenți/l a prețului carburanților din Spania se încheie pe 31 decembrie și, așa cum arată federația operatorilor de transport FENADISMER, guvernul ia în calcul acordarea unui nou tip de ajutor, despre care însă nu există detalii.

Reamintim că executivul din Spania a prelungit la începutul verii perioada până când se va mai acorda această reducere apărută ca urmare a creșterii accelerate a prețului carburanților de după invadarea Ucrainei, pentru a atenua efectele ei, mai ales pentru grupurile vulnerabile. Printre acestea se numără mulți lucrători independenți din diferite sectoare, în special din transportul rutier, pentru care costul combustibilului reprezintă deja mai mult de 40% din costurile totale de operare.

De atunci situația legată de prețul combustibililor nu s-a îmbunătățit – deși a existat o perioadă în care acesta a scăzut ușor – și există mulți transportatori puși în mare dificultate de creșterea tuturor costurilor de exploatare.

În aceste condiții, ministrul Finanțelor, a declarat recent că una dintre opțiunile pe care guvernul le are în vedere este eliminarea reducerii prețului combustibilului pentru majoritatea consumatorilor, având în vedere imposibilitatea de a o acorda în funcție de venit, așa cum au solicitat diferite organisme publice și asociații.

După cum a explicat ministrul într-un interviu acordat unui post de televiziune, guvernul ar putea opta pentru menținerea bonusului de 20 de cenți/l la prețul carburanților doar pentru unele sectoare profesionale legate de transporturi, fără a indica exact care sunt acestea – dar este posibil să fie vizați transportatorii, șoferii de taxi și camionetele.

Articole similare

Ad