Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În Ungaria urmează să se construiască 150 de locuri de parcare securizată pentru camioane

O parcare securizată pentru camioane cu 150 de locuri va fi construită lângă autostrada M1, cea mai importantă rută de tranzit prin Ungaria.

Parcarea va fi construită pe o suprafață de aproape șase hectare și va fi accesibilă de pe ambele părți ale autostrăzii. Construcția este planificată începând din aprilie 2023, iar terminarea primei faze a instalației este prevăzută pentru ianuarie 2024.

Proiectul include un hotel și un restaurant pentru șoferii de camioane, precum și testarea sistemelor autonome de parcare pentru camioane. Instalația pentru camioane va fi capabilă să ofere un spațiu de parcare adecvat pentru încărcăturile valoroase și o zonă pentru a separa încărcăturile periculoase de alte vehicule.

Pentru o mai bună siguranță, zona va fi dotată cu garduri și supraveghere video, precum și cu un sistem de securitate permanent.

În funcție de succesul licitațiilor se dorește deschiderea primei stații publice de alimentare cu hidrogen în Ungaria, care ar putea fi folosită de autoturisme și de vehicule grele de marfă.

De asemenea, vor exista 17 stații de încărcare ultra-rapidă de 350 de kilowați pentru camioane și mașini electrice.

Contractorul și operatorul Tatabánya Parking a primit o subvenție directă de 50% din partea Uniunii Europene pentru investiții de 7,3 milioane de euro (trei miliarde de forinți).

Articole similare

Ad