Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un francez a primit amenzi totale de 205.000 de euro pentru neplata taxelor din Londra

Publicația franceză Les Routiers scrie despre un transportator, Léo Taccoen, care are sediul aproape de Calais și conduce singur un camion Scania S 50 Euro 6, pe ruta Rungis-Londra, și care a acumulat amenzi de 205.000 de euro în Marea Britanie pentru că a trecut neregulamentar prin zone cu emisii reduse. Una din două nopți, acesta se află la Londra, unde transportă mărfuri frigorifice, iar una dintre piețele unde face livrări este la 2 km de Big Ben, deci într-o zonă cu taxe pentru autovehiculele cu emisii poluante. Când a vrut să se înregistreze online (la https://tfl.gov.uk/modes/driving/congestion-charge) pentru a plăti taxa de acces în Londra, în 2020, a înțeles că un camion Euro 6 nu trebuie să o plătească. Totuși, pe site se poate citi că a fost introdusă o taxă obligatorie („taxa de congestie“) de 15 lire sterline (17,5 euro) pe zi pentru a conduce vehicule sau a le parca în această zonă. Taxa se aplică între orele 7:00 și 18:30 de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor. Zona vizată este Șoseaua de Centură Interioară, care este centrul financiar și turistic al Londrei. În plus, mai există o zonă cu emisii ultra-reduse, unde taxa este de 12.50 de lire sterline (14.57 euro) pe zi, timp de șapte zile pe săptămână, dar de la ea sunt exceptate camioanele grele Euro 6.

Aceste taxe pe care transportatorul francez nu le-a plătit au făcut ca el să primească 333 de amenzi în 15 zile, începând din 18 noiembrie 2022, din care 12 pentru taxa de congestie și 321 pentru zona cu emisii foarte scăzute. Inițial venea câte o amendă în plic, după care s-a ajuns la 100 deodată.

Léo Taccoen și-a angajat un avocat, dar Les Routiers crede că nu are cum să fie singurul transportator aflat în această situație.

Articole similare

Ad