Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cargoways Logistik vrea să dezvolte parteneriate cu transportatorii români

Cargoways este una dintre firmele de expediții cele mai noi de pe piața europeană, fiind înființată în 2014. Fondatorii săi au venit fiecare cu o experiență de mulți ani în industrie pe care au transpus-o într-un concept inovativ, cu „aer proaspăt”. Iar creativitatea și non-conformismul se pot observa încă de la accesarea site-ului – https://www.cargoways.at – cu puțină informație, redactată simplu și inspirat. Serviciile de transport oferite – încărcături complete sau parțiale, mărfuri periculoase, mărfuri de valoare, transport express sau proiecte speciale, de tipul târgurilor sau spectacolelor – sunt prezentate într-un mod care lasă impresia că sunt ușor de efectuat pentru profesioniștii Cargoways și partenerii săi. În procesul său de expansiune, Cargoways Logistik caută transportatori români care doresc să se dezvolte în parteneriat cu expeditorul austriac.

Cargoways Logistik pune la dispoziția clienților servicii de transport rutier, completate de transporturi aeriene și maritime, vizibilitatea clienților asupra mărfurilor transportate fiind asigurată grație unui sistem propriu care unifică informațiile de la toate sistemele GPS care există pe autotractoarele subcontractorilor și le face vizibile în TMS-ul Cargoways.

Am vorbit cu directorii companiei – Stefan Fragner și Michael Duben – care, după ce și-au câștigat experiența ani de zile la firme de renume din industrie, și-au pus laolaltă ideile inovative, pe care le-au îmbrăcat într-un concept nou, proaspăt, cu care își propun să aducă o altă abordare a modului în care se face transport. Noul concept se bazează pe flexibilitate, rapiditate în analiză și luarea deciziilor. „Totdeauna luăm fiecare caz individual. Și noi lucrăm pe bază de proceduri, dar suntem conștienți că fiecare situație ar putea fi o excepție de la regulă. Nu credem că transporturile pot fi administrate exclusiv computerizat, ci mai degrabă tehnologiile moderne pot fi folosite cu succes pentru a-i susține pe profesioniștii din domeniu. Într-o echipă tânără și flexibilă poți fi mai rapid, mai ieftin și mai flexibil”, au declarat cei doi directori ai companiei.

Cu 4 birouri în Austria (Viena, Linz, Graz și Kufstein) și unul în UK (Manchester), Cargoways Logistik și-a început activitatea pe rutele cele mai cunoscute de fondatori (IT-UK, IT-DE, Scandinavia), însă între timp oferă servicii de transport pentru întreaga Europă.

Compania încheie parteneriate anuale cu firme de transport care dețin ansambluri complete – autotractor+semiremorcă – dar deține și semiremorci proprii pe care le poate închiria către tracționiști.

„În general, căutăm să dezvoltăm parteneriate cu transportatorii, pentru că noi considerăm că suntem în aceeași barcă și că împreună cu transportatorii putem să ne asumăm un rol competitiv pe pe piața transporturilor. Volumele de transport cresc an de an și de aceea nici noi nu scădem comenzile pentru transportatorii cu care lucrăm. Căutăm permanent transportatori eficienți care vor să își construiască viitorul alături de noi.”

Cargoways Logistik are dispeceri care pot comunica în 14 limbi diferite cu subcontractorii de transport, interacțiunea personală fiind unul dintre elementele-cheie în strategia companiei. „Încercăm din prima zi să fim un partener pentru subcontractorii noștri, astfel că le oferim toate serviciile de care au nevoie: carduri de combustibil, locuri de parcare etc. De asemenea, căutăm soluții prin care să ne ajutăm partenerii să facă față restricțiilor impuse de Pachetul Mobilitate.”

Administratorii companiei admit că 2022 a fost un an provocator pentru toți expeditorii, cu vârfuri de cerere în anumite perioade mult mai mari decât de obicei, din cauza multiplilor factori care au redus capacitatea de transport, însă dezvoltarea de parteneriate pe termen lung este cheia pentru a face față oricăror perioade dificile.

„Nu a fost deloc ușor să găsim subcontractori noi, dar condițiile pe care le oferim – corecte și adaptate pieței – ne ajută să ne păstrăm subcontractorii de mulți ani, dezvoltând în timp relații foarte bune cu partenerii noștri.”

Cargoways Logistik are un termen standard de plată de 30 de zile de când transportatorul înregistrează factura (cu copia CMR-ului) în sistemul expeditorului. Aceasta este situația în 95% din curse. Pentru restul, în special pentru cursele din Spania, este nevoie și de CMR în original. Originalele trebuie trimise de transportator cât mai curând. Iar pentru asta, Cargoways a stabilit cutii poștale unde șoferii le pot lăsa mai repede.

Florin Popescu – interfața Cargoways Logistik cu piața românească

Și, pentru că transportatorii români s-au remarcat de-a lungul timpului prin profesionalism și seriozitate, Cargoways își dorește să aibă cât mai mulți subcontractori români cu care să dezvolte noi linii de transport și noi domenii. Persoana responsabilă pentru dezvoltarea relației cu transportatorii români este Florin Popescu, care a activat în mai multe companii cu capital german din logistică și transporturi care au lucrat în România, și care de mai bine de 5 ani trăiește și muncește în Austria. Cei care doresc să inițieze un parteneriat cu Cargoways Logistik îl pot contacta pe Florin Popescu la email: f.popescu@cargoways.at, telefon: +43 5372 20 120 640

Articole similare