Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taxa de drum pentru noua sectiune de autostrada Nadlac II– Mako Ungaria

TSG Euroshell informeaza ca, incepand cu 20 iulie 2015, Compania Nationala de Administrare a taxelor de drum din Ungaria si HU-GO pune la dispozitia companiilor de transport doua puncte mobile de plata, in imediata vecinatate a noului punct frontalier Nadlac II. Cele doua puncte mobile sunt amplasate in Ungaria, pe M43, la aproximativ 300 metri de vama romano-maghiara, in primul spatiu de servicii. Punctele mobile sunt functionale 24h/24. Taxa de drum din Ungaria se poate plati la unul din aceste puncte direct cu cardul euroShell.
 

Punctele mobile de plata sunt amplasate temporar in aceste locatii – pana la 19 august 2015, iar in perioada imediat urmatoare se lucreaza la o solutie definitiva de plata, cel mai probabil puncte fixe de taxare, pe teritoriul Romaniei sau in zona transfrontaliera. Odata ce noile puncte fixe de plata vor fi functionale, cele mobile vor fi retrase. Soferii care nu vor avea taxa platita in momentul traversarii granitei, vor fi sunt pasibili de amenda.
La 11 iulie 2015, odata cu deschiderea autostrazii care face legatura intre Romania si Ungaria, a fost deschis un punct nou de control la granita, aflat la jonctiunea A1 (Ro) si M43 (Hu), numit Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II (Ro) – Csanadpalota (Hu). Acesta este primul punct de trecere a frontierei aflat pe o autostrada din Romania, avand 20 de benzi de circulatie, supravegere video cu recunoastere automata a numerelor de inmatriculare si parcare pentru camioane.
Odata cu aceasta deschidere, noua sectiune de autostrada M43 din Ungaria, Nadlac-Mako, este supusa obligatiei de plata in sistemul de taxare electronic HU-GO.
Plata taxei de drum din Ungaria este obligatorie pentru toate vehiculele cu masa maxima de peste 3,5 tone. Cuantumul platii este proportional cu distanta parcursa, depinde de categoria de drum folosit (autostrada, drum national), de tipul autovehiculului (J2, J3, J4), precum si de clasa de emisie. Aici gasiti detalii privind valorile actualizate ale taxei de drum aplicate in sistemul electronic HU-GO.

Articole similare

Ad