Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

OECD a initiat o evaluare a mediului concurential din transporturi

Divizia de Concurenta a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) a initiat un proiect global privind evaluarea legilor si reglementarilor legale in materie de concurenta in Romania pentru transportul de marfuri pe calea ferata, rutier, fluvial si maritim. Proiectul OECD este sprijinit de Consiliul Concurentei din Romania.
Proiectul vizeaza identificarea legilor si legislatiei secundare care contin restrictii inutile sau discriminatorii de reglementare cu privire la concurenta, dar si propunerea de modificari pentru eliminarea acestora si stimularea economiei.
 

De asemenea, se doreste furnizarea asistentei necesare administratiei publice din Romania in vederea dezvoltarii capacitatii de evaluare si masurare a impactului reglementarilor asupra liberei concurente.

proiect Divizia de Concurenta a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD)

Avand in vedere toate probleme cu care se confrunta sectorul de transport de la noi, va invitam sa acordati cateva minute completarii chestionarului propus de OECD, pentru a se putea trage concluziile corecte privind mediul de afaceri din Romania si a se face recomandarile potrivite.
Intrebarile se refera la:
– conditiile si procedurile de licentiere/autorizare pe care trebuie sa le indeplineasca companiile de transport;
– eventualele dificultati in exercitarea activitatii de transport (probleme de infrastructura, restrictii, taxe etc.);
– problemele aparute din cauza modificarii cadrului legislativ si eventualele prejudicii cauzate.
Pentru mai multe informatii, puteti accesa: http://www.oecd.org/competition/romaniacompetitionassessment.htm.
Proiectul a inceput efectiv la jumatatea lui iunie si se va finaliza la sfarsitul lui februarie 2016. La chestionar sunt invitate sa raspunda companiile private din transportul de marfuri rutier, naval, maritim si feroviar. Rezultatele studiului vor fi publicate de OECD la sfarsitul lui februarie 2016.

Articole similare

Ad