Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Frontierele terestre dintre Venezuela și Columbia vor fi redeschise de la 1 ianuarie 2023

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a anunțat luni că frontierele terestre cu Columbia vor fi redeschise „în totalitate” de la 1 ianuarie, ca parte a unui proces care a început în septembrie odată cu restabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

„Pot să anunț că vom deschide frontiera de Vest a Venezuelei cu Columbia pentru trecerea vehiculelor”, a declarat președintele socialist într-o declarație difuzată de canalul de stat.

„Vom face tot posibilul pentru ca anunțurile noastre să fie puse în practică, astfel să ne respectăm promisiunea pe care i-am făcut-o președintelui Gustavo Petro de a redeschide frontiera la 1 ianuarie”,

a adăugat Nicolás Maduro.

Un proces de deschidere a frontierei terestre dintre Venezuela și Columbia a început la 26 septembrie, frontiera fiind parțial închisă timp de șapte ani și complet blocată timp de trei ani. Maduro a rupt relațiile diplomatice cu Columbia, atunci când guvernul anterior a refuzat să îl recunoască drept șef al guvernului în urma realegerii sale.

După toate acestea, guvernul de stânga din Columbia a venit la putere, iar Nicolás Maduro a încercat să restabilească legătura și a încurajat redeschiderea frontierelor.

Podul Simón Bolívar, care leagă Cúcuta de orașul venezuelean San Antonio del Táchira, rămâne deschis pentru vehiculele de marfă între orele 10.00 și 17.00 și pentru pietoni între orele 17.00 și 18.00, iar joia viitoare ar trebui să înceapă testul pe podul „Tienditas”. Podul „Tienditas”, o axă rutieră care nu a mai fost inaugurată de la construcția sa din 2017.

Articole similare

Ad